Morčacie medailónky so sušenými slivkami v citrónovej omáčke
12. 2. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:42)

Zdroj: Archív
PRÍSADY: 600 g morčacích pŕs (a 150 g), 120 g sušených sliviek, 250 ml smotany na šľahanie, 100 ml oleja, 2 mrkvy, 300 ml zeleninového vývaru, šťava z 1 citróna, soľ, korenie.
POSTUP: 1. Morčacie prsia prerežeme, roztvoríme a naklepeme. Mäso z obidvoch strán osolíme a okoreníme. Sušené slivky pokrájame, poukladáme na mäso pri okraji a zrolujeme.
2. Rolky mäsa opečieme na rozohriatom oleji na panvici zo všetkých strán.
3. Očistenú mrkvu nakrájame na kocky, povaríme vo vývare (5 minút) a potom ju pridáme k mäsu. Chvíľu podusíme, potom mäso vyberieme.
4. Omáčku zjemníme šľahačkou a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.
5. Morčacie rolky nakrájame na medailónky, naaranžujeme na tanier a prelejeme omáčkou.
6. Podávame s ryžou alebo so širokými rezancami.