Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Morčacie medailónky so sušenými slivkami v citrónovej omáčke

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

PRÍSADY: 600 g morčacích pŕs (a 150 g), 120 g sušených sliviek, 250 ml smotany na šľahanie, 100 ml oleja, 2 mrkvy, 300 ml zeleninového vývaru, šťava z 1 citróna, soľ, korenie.


POSTUP: 1. Morčacie prsia prerežeme, roztvoríme a naklepeme. Mäso z obidvoch strán osolíme a okoreníme. Sušené slivky pokrájame, poukladáme na mäso pri okraji a zrolujeme.
2. Rolky mäsa opečieme na rozohriatom oleji na panvici zo všetkých strán.
3. Očistenú mrkvu nakrájame na kocky, povaríme vo vývare (5 minút) a potom ju pridáme k mäsu. Chvíľu podusíme, potom mäso vyberieme.
4. Omáčku zjemníme šľahačkou a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.
5. Morčacie rolky nakrájame na medailónky, naaranžujeme na tanier a prelejeme omáčkou.
6. Podávame s ryžou alebo so širokými rezancami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS