Morčacie prsia na hrášku
18. 1. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy a pečenia: 20 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 400 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, olej, 50 g cibule, 80 g údenej slaniny, 250 g mrazeného hrášku, 60 g malých paradajok, 50 až 100 ml hydinového vývaru
Postup:
1. Umyté a osušené morčacie mäso nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením.
2. V panvici rozohrejeme olej, na ktorom mäso zo všetkých strán prudko opečieme. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
3. Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s nakrájanou slaninou. Pridáme hrášok, nakrájané paradajky a podlejeme malým množstvom vývaru. Krátko podusíme a nakoniec do panvice vrátime mäso a prehrejeme. Podávame s tarhoňou.