Morčacie rezne
26. 10. 2012, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:46)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 500 g morčacích pŕs, 20 g hladkej múky, 40 g oleja, 120 g hydinovej šunky, 60 g syra, kečup, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Umyté morčacie prsia vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme.
2. Uvarené mäso nakrájame na tenšie plátky, ktoré mierne osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej a mäso v ňom prudko z oboch strán opečieme.
3. Takto pripravené rezne vložíme na pekáč, na každý rezeň dáme plátok šunky a plátok syra. Zapečieme vo vyhriatej rúre pod grilom. Rezne nakoniec ozdobíme kečupom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Čas pečenia: 4 až 8 minút