Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Morčacie rezne s broskyňami a mandľami

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: morčacie prsia (600 g), zavárané broskyne, 1 balíček olúpaných mandlí (lupienky), 125 g masla, hladká múka na obaľovanie, 1-2 lyžičky mletej červenej papriky, soľ

Postup:

1. Umyté a usušené morčacie prsia pokrájame na tenké rezne, trocha vyklepeme a posolíme. Rezne obalíme v múke zmiešanej s mletou paprikou.

2. Na panvici rozpustíme maslo a rezne z jednej strany opekáme asi 4-5 minút. Opečené rezne vyberieme, do neopečenej strany vtlačíme lupienky olúpaných mandlí, vložíme späť do panvice a opekáme ďalších 4-5 minút.

3. Opečené rezne vyberieme a odložíme do tepla. Vo výpeku krátko osmažíme na tenko nakrájané broskyne. Rezne podávame obložené broskyňami, mandľovou stranou navrch. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky alebo čerstvá bageta.

Vyberáme pre vás niečo PLUS