Morčacie rezne s broskyňami a mandľami
22. 9. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: morčacie prsia (600 g), zavárané broskyne, 1 balíček olúpaných mandlí (lupienky), 125 g masla, hladká múka na obaľovanie, 1-2 lyžičky mletej červenej papriky, soľ
Postup:
1. Umyté a usušené morčacie prsia pokrájame na tenké rezne, trocha vyklepeme a posolíme. Rezne obalíme v múke zmiešanej s mletou paprikou.
2. Na panvici rozpustíme maslo a rezne z jednej strany opekáme asi 4-5 minút. Opečené rezne vyberieme, do neopečenej strany vtlačíme lupienky olúpaných mandlí, vložíme späť do panvice a opekáme ďalších 4-5 minút.
3. Opečené rezne vyberieme a odložíme do tepla. Vo výpeku krátko osmažíme na tenko nakrájané broskyne. Rezne podávame obložené broskyňami, mandľovou stranou navrch. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky alebo čerstvá bageta.