Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Morčacie steaky so zeleninou

Morčacie steaky so zeleninou

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 10 minút. Čas chladenia: 60 minút. Čas opekania: 10 až 15 minút.

Prísady: 4 morčacie steaky (z pŕs), soľ, nahrubo mleté čierne korenie, šťava z 1/2 citróna, 4 PL oleja, 2 PL medu, 16 nových zemiakov, 16 malých cibuliek

Postup:

1. Morčacie mäso zľahka naklepeme a povrch jemne narežeme do mriežky. Mäso osolíme, okoreníme, potrieme citrónovou šťavou, olejom, medom a necháme hodinu v chlade odležať.

2. Medzitým dôkladne umyjeme zemiaky, dáme do osolenej vody a 10 minút varíme. Potom zemiaky scedíme. Očistíme cibuľky striedavo so zemiakmi napichujeme na špajdle a potrieme ich olejom.

3. Mäso a pripravené zemiakovo-cibuľkové špízy opekáme pozvoľna domäkka na rozohriatom grile.

Zaujal vás tento recept? Pridajte si ho do Mojej kuchárky >>

Vyberáme pre vás niečo PLUS