Morčacie steaky so zeleninou
4. 7. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 10 minút. Čas chladenia: 60 minút. Čas opekania: 10 až 15 minút.
Prísady: 4 morčacie steaky (z pŕs), soľ, nahrubo mleté čierne korenie, šťava z 1/2 citróna, 4 PL oleja, 2 PL medu, 16 nových zemiakov, 16 malých cibuliek
Postup:
1. Morčacie mäso zľahka naklepeme a povrch jemne narežeme do mriežky. Mäso osolíme, okoreníme, potrieme citrónovou šťavou, olejom, medom a necháme hodinu v chlade odležať.
2. Medzitým dôkladne umyjeme zemiaky, dáme do osolenej vody a 10 minút varíme. Potom zemiaky scedíme. Očistíme cibuľky striedavo so zemiakmi napichujeme na špajdle a potrieme ich olejom.
3. Mäso a pripravené zemiakovo-cibuľkové špízy opekáme pozvoľna domäkka na rozohriatom grile.
Zaujal vás tento recept? Pridajte si ho do Mojej kuchárky >>