Morčacie stehno
3. 7. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:16)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 45 minút. Čas dusenia: 20 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 2 malé morčacie stehná (alebo 1 veľké), 50 g masla, 500 ml hydinového vývaru, 200 ml svetlého piva, zväzok zelerovej vňate alebo šťaveľa, 2 lyžice citrónovej šťavy, 100 ml kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ
Takto sa to podarí: Morčacie mäso umyjeme, vykostíme, nakrájame na väčšie kusy a opečieme na rozpálenom masle. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, prilejeme vývar a svetlé pivo. Pridáme opláchnutú a nakrájanú zelerovú alebo šťaveľovú vňať a pod pokrievkou dusíme domäkka.
Udusené mäso vyberieme a odložíme do tepla. Výpek rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme. Na záver dochutíme citrónovou šťavou. Mäso servírujeme poliate omáčkou a ako prílohu môžeme podávať opekané zemiaky alebo dusenú ryžu.