Morčacie závitky
28. 1. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:17)

Zdroj: Archív
8 morčacích rezňov soľ, mleté čierne korenie bazalka, petržlenová vňať 1 strúčik cesnaku 100 g margarínu 20 g píniových zrniečok 30 g postrúhaného parmezánu 8 plátkov šunky
POSTUP: 1. Morčacie rezne opláchnite, osušte, osoľte a okoreňte. Bazalku a petržlenovú vňať opláchnite, osušte a najemno nakrájajte. Strúčik cesnaku očistite a nakrájajte nadrobno. 2. Na plnku pomixujte 50 g margarínu, píniové zrniečka a nastrúhaný parmezán. Primiešajte bazalku a petržlenovú vňať, všetko dochuťte soľou a čiernym korením. 3. Na každý rezeň položte 1 plátok šunky. Potrite zmesou zo syra, mäso zrolujte a poprepichujte špajľami. 4. Závitky opekajte vo zvyšku rozohriateho margarínu asi 8 minút. Môžete servírovať s kolieskom citróna.