Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Morčacie závitky plnené hubami a špenátom

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie    

Potrebujeme:

4 plátky morčacích pŕs, 200 g šampiňónov alebo hlivy, 1 cibuľa, 200 g mrazeného listového špenátu, 2 strúčiky cesnaku, sójová omáčka, olivový olej, soľ

Postup:

1. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu. Pridáme huby a krátko podusíme. Rozmrazený a nadrobno pokrájaný špenát primiešame k hubám, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a podľa chuti sójovú omáčku. Za stáleho miešania podusíme a odstavíme.

2. Morčacie mäso umyjeme osušíme a cez potravinovú fóliu naklepeme. Na jednotlivé rezne rozdelíme hubovošpenátovú zmes a zabalíme do závitkov, ktoré zaistíme niťou.

3. V panvici rozohrejeme menšie množstvo oleja. Závitky na ňom opečieme, zakryjeme a 40 minút na miernom ohni podusíme. Podľa potreby podlejeme vodou. Podávame s dusenou ryžou.

Čas dusenia: 50 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS