Morčacie závitky plnené hubami a špenátom
28. 10. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:49)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 plátky morčacích pŕs, 200 g šampiňónov alebo hlivy, 1 cibuľa, 200 g mrazeného listového špenátu, 2 strúčiky cesnaku, sójová omáčka, olivový olej, soľ
Postup:
1. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu na ňom speníme do sklovita. Pridáme huby a krátko podusíme. Rozmrazený a nadrobno nakrájaný špenát primiešame k hubám, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a podľa chuti sójovú omáčku. Za stáleho miešania podusíme a odstavíme.
2. Morčacie mäso umyjeme, osušíme a cez potravinovú fóliu naklepeme. Na jednotlivé rezne rozdelíme hubovo- špenátovú zmes a zabalíme do závitkov, ktoré zaistíme niťou.
3. V panvici rozohrejeme menšie množstvo oleja. Závitky na ňom opečieme, zakryjeme a 40 minút na miernom ohni podusíme. Podľa potreby podlejeme vodou. Podávame s dusenou ryžou.