Motýliky so zeleninovou omáčkou
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 gram cestoviny farfalle, 1 kus menšia cukina, 1 kus menší baklažán, 200 gram šampiňóny z konzervy, 1 strúčik cesnak, 3 polievková lyžica olivový olej, 400 gram paradajky, 1 čajová lyžička sušené oregáno, 2 polievková lyžica čerstvo nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, čierne olivy na ozdobu
1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Cukinu a baklažán očistíme a nakrájame na kocky. Baklažán posolíme. Šampiňóny precedíme. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Spotený baklažán osušíme papierovou utierkou.
2. V hrnci rozhorúčime olej a opečieme na ňom cesnak. Pridáme cukinu, baklažán a krátko podusíme. Paradajky nakrájame na malé kúsky a spolu so šampiňónmi zamiešame do omáčky. Dochutíme soľou, korením a oreganom. Varíme 10 minút.
3. Cestoviny naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme vňaťou. Ozdobíme olivami a podávame.