Možno ste netušili, že papier na pečenie používate NESPRÁVNE: Urobte len 2 malé zmeny a... WOW!
23. 5. 2020, 10:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 13:07)

Zdroj: Shutterstock
Nie je to až také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá... Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.
Možno ste ani nevedeli, že papier na pečenie používate nesprávne. Urobte 2 malé zmeny a už sa vám nič nepripečie, práve naopak, koláče budú ešte lepšie!
Väčšina z nás ani netuší, že túto pomôcku doteraz používala nesprávne. Ak sa na papier spoliehate často, určite sa vám už stalo, že sa pripálil a veru to bolo cítiť aj na zákuskoch. Alebo sa časť koláča na papier predsa len prilepila. Prípadne predpokladaný čas pečenia dávno uplynul a koláč bol stále polosurový...
Nabudúce siahnite po týchto trikoch, vaša maškrta bude chutnejšia a dokonca sa upečie za kratší čas!
Zdroj: Shutterstock
Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.
Čo by ste mali urobiť inak?
Prvý krok: Papier na pečenie nedávajte na suchý plech. Predtým ho trochu navlhčite. Pomáha to udržať správnu teplotu a skráti sa aj čas pečenia.
Druhý krok: Papier na pečenie dávajte na plech tak, že ho predtým poriadne pokrčíte, narovnáte a až potom ho uložíte na navlhčený plech.
Zdroj: Shutterstock
Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.