Možno ste ani nevedeli, že papier na pečenie používate nesprávne. Urobte 2 malé zmeny a už sa vám nič nepripečie, práve naopak, koláče budú ešte lepšie!

Väčšina z nás ani netuší, že túto pomôcku doteraz používala nesprávne. Ak sa na papier spoliehate často, určite sa vám už stalo, že sa pripálil a veru to bolo cítiť aj na zákuskoch. Alebo sa časť koláča na papier predsa len prilepila. Prípadne predpokladaný čas pečenia dávno uplynul a koláč bol stále polosurový...

Nabudúce siahnite po týchto trikoch, vaša maškrta bude chutnejšia a dokonca sa upečie za kratší čas!

Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.
Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.
Zdroj: Shutterstock

Čo by ste mali urobiť inak?

Prvý krok: Papier na pečenie nedávajte na suchý plech. Predtým ho trochu navlhčite. Pomáha to udržať správnu teplotu a skráti sa aj čas pečenia.

Druhý krok: Papier na pečenie dávajte na plech tak, že ho predtým poriadne pokrčíte, narovnáte a až potom ho uložíte na navlhčený plech.

Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.
Aj pri pečení s mastným papierom sa dá urobiť pár chýb.
Zdroj: Shutterstock