Mrazená čokoládová terina
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
60 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 100 gram biela čokoláda, 100 gram horká čokoláda, 100 gram mliečna čokoládová poleva, 200 gram čokoládový korpus (polotovar) / mäkké sušienky, 2 kus vajce, 2 kus vaječný žĺtok, 200 mililiter mlieko, 150 gram práškový cukor, 400 gram Mascarpone, 200 mililiter smotana na šľahanie, farebné cukrové kvetinky na dekoráciu
1.
Všetky tri druhy čokolády nakrájame a zvlášť roztopíme nad parou. Formu na koláč (srnčí chrbát) vystelieme potravinárskou fóliou. Korpus nakrájame na pásiky a vystelieme nimi spodok formy.
2.
Žĺtky s mliekom a cukrom vymiešame nad parou dohladka. Krém rozdelíme na tretiny a do každej zamiešame jeden druh rozpustenej čokolády. Necháme vychladiť.
3.
Do každého krému primiešame mascarpone a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme so smotanou a pridáme do krému.
4.
Najprv do formy nalejeme svetlý krém, potom tmavší a nakoniec najtmavší. Zakryjeme potravinárskou fóliou a 5 hodín mrazíme.
5.
Asi 10 minút pred podávaním odstránime fóliu a podávame ozdobené cukrovými kvetinkami.