Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mrkvové halušky s bryndzou

Mrkvové halušky s bryndzou

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 700 gram zemiaky, 400 gram mrkva, 1 kus vajce, 200 gram polohrubá múka, 200 gram oravská slanina, 100 mililiter smotana na šľahanie, 250 gram bryndza, 1 kus cibuľa, soľ

1.

Zemiaky a mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. V mise zmiešame mrkvu, zemiaky, rozšľahané vajce, soľ a múku. Vypracujeme hladké cesto.

2.

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody a pomocou sitka na halušky doň z cesta nahádžeme halušky. Varíme, až vyplávajú na hladinu. Scedíme a necháme dôkladne odkvapkať.

3.

V malom hrnci ohrejeme smotanu s bryndzou, až sa spoja na riedku masu. Na panvici opečieme najemno pokrájanú slaninu s nasekanou cibuľou.

4.

Hotové halušky premiešame s bryndzou a vrch posypeme slaninovo-cibuľovou zmesou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS