Mrkvové halušky s bryndzou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 700 gram zemiaky, 400 gram mrkva, 1 kus vajce, 200 gram polohrubá múka, 200 gram oravská slanina, 100 mililiter smotana na šľahanie, 250 gram bryndza, 1 kus cibuľa, soľ
1.
Zemiaky a mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. V mise zmiešame mrkvu, zemiaky, rozšľahané vajce, soľ a múku. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody a pomocou sitka na halušky doň z cesta nahádžeme halušky. Varíme, až vyplávajú na hladinu. Scedíme a necháme dôkladne odkvapkať.
3.
V malom hrnci ohrejeme smotanu s bryndzou, až sa spoja na riedku masu. Na panvici opečieme najemno pokrájanú slaninu s nasekanou cibuľou.
4.
Hotové halušky premiešame s bryndzou a vrch posypeme slaninovo-cibuľovou zmesou.