Mrvancová polievka
29. 1. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 l vody, 2-3 stredne veľké zemiaky, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, mleté čierne korenie, majorán, 1 kocka zeleninového bujónu, 80 g hrubej múky, 1 vajce, soľ
Postup:
1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a vložíme zemiaky nakrájané na kocky. Mierne osolíme, pridáme bujón a varíme.
2. Medzitým si pripravíme tuhé cesto z múky, vajca a zo soli. Ak je redšie, po troškách pridávame múku. Cesto nastrúhame na veľkom strúhadle. Keď sú zemiaky takmer hotové, zavaríme do polievky mrvance. Varíme ich asi 2 minúty, kým nevyplávajú navrch.
3. Nakoniec polievku dochutíme korením a majoránom.
DOBRÁ RADA: Pripravte si viac cesta, nastrúhajte ho na papier a mrvance nechajte uschnúť, môžete ich použiť aj neskôr.