Reklama

Načo kupovať drahý práškový cukor, keď si môžete urobiť domáci za pár centov? Takto to hravo zvládnete

Repný cukor, glukóza, fruktóza či škrob...

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Práškový cukor nekupujte, radšej si ho urobte doma, ušetríte. Tento trik vás však zachráni aj v prípade, že ste ho zabudli kúpiť.

Práškový cukor je niekedy aj o polovicu drahší, ako ten obyčajný, kryštálový. Nehovoriac o tom, že obsahuje protihrudkujúce látky. Najčastejšie je to škrob, aby sa cukor nezlepil do jednej veľkej tvrdej hrudy. Celé balenie práškového cukru navyše takmer nikdy nespotrebujeme celé.

Pozor na sladidlá, ktoré môžu ohroziť zdravie.

Zdroj: Shutterstock

Pozor na sladidlá, ktoré môžu ohroziť zdravie.

Tento trik vás však zachráni aj v prípade, že potrebujete práškový cukor a zabudli ste ho kúpiť. Potrebujete iba obyčajný kryštálový, alebo krupicový cukor a mixér.

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

Do mixéra dajte toľko cukru, koľko potrebujete. Nič iné doňho nepridávajte. Mixujte niekoľko sekúnd, kým sa nevytvorí práškový cukor.

Takto si vždy urobíte toľko práškového cukru, koľko práve potrebujete. Ušetríte nielen miesto v špajze, ale aj peniaze.

Vyberáme pre vás niečo PLUS