Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chutné šišky môžete mať raz-dva hotové, stačí, keď si vopred pripravíte do chladničky kysnuté cesto

Nadýchané šišky

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Na prípravu šišiek netreba celý deň. Nechajte cesto kysnúť cez noc v chladničke a na stole budú raz-dva.

Šišky kysnuté cez noc

Takéto šišky môžete vyprážať postupne. Cesto v chladničke vydrží asi tri dni.

Potrebujeme:

(1 hrnček- 250ml)

2/3 hrnčeka mlieka

1 balenie sušeného droždia

3 a pol hrnčeka hladkej múky

1/3 hrnčeka cukru

Lyžička soli

3 vajcia

Vanilkový extrakt

7 lyžičiek masla

Takto sa to podarí:

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Vypracujeme cesto, pričom najskôr zmiešame všetky suroviny okrem masla. Keď sa spoja, zamiešame maslo po jednom kúsku. Celkovo miesime cesto asi 10 minút.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Dáme ho do veľkej nádoby a tú dáme do chladničky, kde cez noc vykysne a zdvojnásobí svoj objem.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Na druhý deň cesto vyvaľkáme a vykrojíme šišky.

Zdroj: Nový čas pre ženy

Nadýchané šišky

Ihneď ich smažíme v horúcom oleji. Hotové môžeme plniť džemom, kakaovou plnkou, alebo len tak potrieť zvrchu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS