Chutné šišky môžete mať raz-dva hotové, stačí, keď si vopred pripravíte do chladničky kysnuté cesto
22. 2. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:33)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Na prípravu šišiek netreba celý deň. Nechajte cesto kysnúť cez noc v chladničke a na stole budú raz-dva.
Šišky kysnuté cez noc
Takéto šišky môžete vyprážať postupne. Cesto v chladničke vydrží asi tri dni.
Potrebujeme:
(1 hrnček- 250ml)
2/3 hrnčeka mlieka
1 balenie sušeného droždia
3 a pol hrnčeka hladkej múky
1/3 hrnčeka cukru
Lyžička soli
3 vajcia
Vanilkový extrakt
7 lyžičiek masla
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový čas pre ženy
Nadýchané šišky
Vypracujeme cesto, pričom najskôr zmiešame všetky suroviny okrem masla. Keď sa spoja, zamiešame maslo po jednom kúsku. Celkovo miesime cesto asi 10 minút.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Nadýchané šišky
Dáme ho do veľkej nádoby a tú dáme do chladničky, kde cez noc vykysne a zdvojnásobí svoj objem.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Nadýchané šišky
Na druhý deň cesto vyvaľkáme a vykrojíme šišky.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Nadýchané šišky
Ihneď ich smažíme v horúcom oleji. Hotové môžeme plniť džemom, kakaovou plnkou, alebo len tak potrieť zvrchu.