NAJ bolonské špagety: S týmto receptom budete mužovou KRÁĽOVNOU, stačí vám 20 minút v kuchyni
19. 1. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: Shutterstock
Pripravte si svoje milované špagety s týmto návodom. Zvládnete to ľavou zadnou!

Špagety Bolognese
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 kus šalotka, 2 kus mrkva, 2 kus zelerová stonka s vňaťou, 2 strúčik cesnak, 400 gram mleté hovädzie mäso, 1 polievková lyžica olivový olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 800 gram lúpané konzervované paradajky, 1 čajová lyžička čersvo nasekaný rozmarín, 500 gram celozrnné špagety, 1 polievková lyžica citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, čerstvo rozdrvený koriander
Zdroj: Shutterstock
Milujete špagety?
1.
Šalotku a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Zelerovú stonku a mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Zelerovú vňať umyjeme, dosucha vytrasieme a najemno nasekáme.
Zdroj: Shutterstock
Milujete špagety?
2.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme mleté mäso a opečieme dozlatista. Pridáme zeleninu, dobre premiešame a ešte spolu krátko 2 až 3 minúty opekáme. Primiešame paradajkový pretlak, roztlačené a nadrobno pokrájané paradajky a na miernom ohni povaríme asi 20 minút. Podľa potreby pridáme vodu. Približne 5 minút pred dovarením primiešame rozmarín. Ochutíme citrónovou šťavou, koriandrom, korením a soľou.
3.
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Rovnomerne rozdelíme na taniere, pridáme omáčku, ozdobíme zelerovou vňaťou a servírujeme.
Zdroj: Shutterstock
Milujete špagety?