Reklama

NAJ bolonské špagety: S týmto receptom budete mužovou KRÁĽOVNOU, stačí vám 20 minút v kuchyni

Milujete špagety?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Pripravte si svoje milované špagety s týmto návodom. Zvládnete to ľavou zadnou!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    OBED bude o pár minút: Šampiňónové ŠPAGETY v kôprovej omáčke

    Špagety Bolognese

    20 minút, 4 porcie

    Potrebujeme: 2 kus šalotka, 2 kus mrkva, 2 kus zelerová stonka s vňaťou, 2 strúčik cesnak, 400 gram mleté hovädzie mäso, 1 polievková lyžica olivový olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 800 gram lúpané konzervované paradajky, 1 čajová lyžička čersvo nasekaný rozmarín, 500 gram celozrnné špagety, 1 polievková lyžica citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, čerstvo rozdrvený koriander

    Zdroj: Shutterstock

    Milujete špagety?

    1.

    Šalotku a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Zelerovú stonku a mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Zelerovú vňať umyjeme, dosucha vytrasieme a najemno nasekáme. 

    Zdroj: Shutterstock

    Milujete špagety?

    2.

    Na panvici zohrejeme olej, pridáme mleté mäso a opečieme dozlatista. Pridáme zeleninu, dobre premiešame a ešte spolu krátko 2 až 3 minúty opekáme. Primiešame paradajkový pretlak, roztlačené a nadrobno pokrájané paradajky a na miernom ohni povaríme asi 20 minút. Podľa potreby pridáme vodu. Približne 5 minút pred dovarením primiešame rozmarín. Ochutíme citrónovou šťavou, koriandrom, korením a soľou. 

    3.

    Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Rovnomerne rozdelíme na taniere, pridáme omáčku, ozdobíme zelerovou vňaťou a servírujeme.

    Zdroj: Shutterstock

    Milujete špagety?

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.