NAJ guláš? Pred varením použite 1 tajný trik, manžel bude z vášho kuchárskeho umenia očarený!
30. 10. 2020, 10:00

Zdroj: Shutterstock
Opäť tu máme pre vás tie najlepšie rady do domácnosti.

Zdroj: Potten & Pannen

Zdroj: Zahradne.sk

Zdroj: deDoma
Galéria k článku
Guláš s pikantným šmrncom
Pred varením vložte 2 feferónky na 2 hodiny do červeného vína a potom pridajte do guláša. Získa krásnu intenzívnu arómu. Tento trik využijete aj pri varení kotlíkového guláša.
Zdroj: shutterstock
Guláš s pikantným šmrncom
Vedeli ste, že…
... maliny obsahujú množstvo sekundárnych rastlinných látok, ktoré pôsobia antioxidačne a protizápalovo, vďaka čomu vraj dokážu predchádzať vzniku rakoviny?
Zdroj: shutterstock
Maliny obsahujú množstvo sekundárnych rastlinných látok,
SOS z kuchyne
Ako zistím, že kupované avokádo je zrelé?
Maťka z Bratislavy
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne
redaktorka Petra radí:
Odhaliť zrelosť tohto exotického a superzdravého ovocia je veľmi jednoduché. Odpoveď sa totiž skrýva v stopke. Ak ju chcete odlomiť, ide to pri zrelom plode veľmi jednoducho. Ako druhé sa pozrite pod ňu. Ak uvidíte svetlozelenú dužinu, avokádo je zrelé, ak je dužina hnedá, je ovocie už prezreté.
Vyrobte si jednoduchý sirup
Na dosladenie kokteilov, limonád a iných nápojov nie je kryštálový cukor úplne najvhodnejší. Kryštáliky sa totiž v chladnom nápoji rozpúšťajú pomaly a škrípavý pocit pod zubami nemá nikto rád. Použite radšej cukrový sirup, ktorý si poľahky vyrobíte doma. Zmiešajte 1 hrnček vody a 1 hrnček cukru, priveďte do varu a varte na miernom ohni za častého miešania, kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť. Používa sa v tom istom pomere ako klasický cukor. V chladničke vydrží aj 2 týždne.
Zdroj: shutterstock
Vyrobte si jednoduchý sirup
Pre knihomoľky
Helena Vybíralová: Voňavé kratochvíle
V tejto zaujímavej kuchárke nájdete 107 receptov na výborné letné zákusky a koláče, ktoré práve v tomto období bohatom na ovocie určite využijete. Praktické gazdinky isto uvítajú, že táto knižka sa dá postaviť aj ako kalendár, a tak sa vám pri pečení nestane, že by sa vám stránky pretáčali alebo zatvárali.
Nakladatelství Josef Vybíral, 17,77 €
Zdroj: shutterstock
Helena Vybíralová: VOŇAVÉ KRATOCHVÍLE
Padlo nám do oka
Poháre na marmeládu
Máme obdobie dozrievania všakovakého ovocia, a teda aj varenia sladkých lekvárov a džemov. Keď už príprave venujete toľko času, výsledok by mal stáť za to! Preto si zadovážte pekné zaváracie poháre, ktoré sa budú krásne vynímať v špajze i na raňajkovom stole.
Zdroj: deDoma
Maľované, deDoma, 1,49 €