NAJ recepty od Janyho Landla na farebné dobroty, ktoré je skoro škoda zjesť: SKORO!
12. 2. 2022, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl
Jednoduché a hlavne fit recepty si pre vás pripravil najznámejší slovenský fitnes tréner a zástanca zdravého životného štýlu Jany Landl spolu so svojou výživovou poradkyňou Alicou.
Na raňajky
Zeleninová omeleta s celozrnným chlebom
1 porcia
2 vajcia ● 50 g strúhanej mrkvy ● 50 g strúhanej cukety ● 50 g cibule ● 50 g špenátu ● soľ ● korenie ● celozrnný chlieb ● 1 PL olivového oleja ● štipka kurkumy ● štipka mletej papriky ● štipka cesnaku alebo oregana
Cibuľu nasekáme nadrobno a osmažíme na troche oleja, mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a pridáme k cibuli. Chvíľku podusíme, osolíme, okoreníme a potom pridáme nasekaný čerstvý špenát. V miske rozklepneme vajcia, pridáme podusenú zeleninu, ktorú sme nechali trocha vychladnúť, a zmiešame. Podľa chuti pridáme koreniny a následne vylejeme na panvicu, kde sme predtým osmažili zeleninu. Opekáme na nižšej teplote z oboch strán. Podávame s celozrnným chlebom.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 10 minút
Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl
Zeleninová omeleta
Predjedlo
Mrkvovo-šošovicový dip so zeleninovými paličkami
1 porcia
100 g mrkvy ● 30 g červenej šošovice ● 1 ČL olivového oleja ● voda ● soľ ● mleté čierne korenie ● zelenina (paprika, uhorka, stonkový zeler)
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kusy, ktoré následne spolu s červenou šošovicou varíme v dostatočnom množstve vody. Po dovarení necháme v zmesi trošku vody, aby sa nám lepšie mixovalo. Pridáme trochu olivového oleja, soľ a korenie a spoločne rozmixujeme. Podávame so zeleninou nakrájanou na paličky. Použijeme napríklad mrkvu, uhorku, stonkový zeler alebo čokoľvek podľa vlastnej chuti.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 15 minút
Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl
Mrkvovo-šošovicový dip so zeleninovými paličkami
Hlavné jedlo
Farebné poké
1 porcia
50 g uhorky ● 50 g červenej kapusty ● 50 g mrkvy ● 50 g avokáda ● 30 g reďkovky ● 100 g tuniaka vo vlastnej šťave alebo tofu ● 10 g sezamu ● 2 PL sójovej omáčky ● 2 PL citrónovej šťavy
Uhorku nakrájame na tenké plátky alebo použijeme špagetovú škrabku. Červenú kapustu nastrúhame alebo nakrájame na tenké pásiky. Mrkvu nastrúhame nahrubo. Avokádo nakrájame na drobné kocky a reďkovku na plátky. Začneme skladaním do misky. Naložíme všetku zeleninu na svoje miesto, ako aj tuniaka alebo tofu. Posypeme sezamom, pokvapkáme sójovou omáčkou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Čas prípravy: 15 minút
Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl
Farebné poké
Niečo sladké na záver
Jogurtový pohár s horúcimi malinami a vločkami
1 porcia
100 g rastlinného jogurtu ● 50 g malín ● 2 PL ovsených vločiek ● čerstvé ovocie na ozdobu
Maliny rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou a ohrejeme. Naspodok pohára nasypeme ovsené vločky, prekryjeme vrstvou jogurtu a polejeme horúcimi malinami. Ozdobíme čerstvým ovocím a podávame.
Čas prípravy: 5 minút
Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl
Malinový pohár
Vyskúšajte aj tento recept:
