Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

NAJ recepty od Janyho Landla na farebné dobroty, ktoré je skoro škoda zjesť: SKORO!

Mrkvovo-šošovicový dip so zeleninovými paličkami

Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Jednoduché a hlavne fit recepty si pre vás pripravil najznámejší slovenský fitnes tréner a zástanca zdravého životného štýlu Jany Landl spolu so svojou výživovou poradkyňou Alicou.

Na raňajky

Zeleninová omeleta s celozrnným chlebom

 

1 porcia

 

2 vajcia ● 50 g strúhanej mrkvy ● 50 g strúhanej cukety ● 50 g cibule ● 50 g špenátu ● soľ ● korenie ● celozrnný chlieb ● 1 PL olivového oleja ● štipka kurkumy ● štipka mletej papriky ● štipka cesnaku alebo oregana

 

Cibuľu nasekáme nadrobno a osmažíme na troche oleja, mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a pridáme k cibuli. Chvíľku podusíme, osolíme, okoreníme a potom pridáme nasekaný čerstvý špenát. V miske rozklepneme vajcia, pridáme podusenú zeleninu, ktorú sme nechali trocha vychladnúť, a zmiešame. Podľa chuti pridáme koreniny a následne vylejeme na panvicu, kde sme predtým osmažili zeleninu. Opekáme na nižšej teplote z oboch strán. Podávame s celozrnným chlebom.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 10 minút

Predjedlo

Mrkvovo-šošovicový dip so zeleninovými paličkami

 

1 porcia

 

100 g mrkvy ● 30 g červenej šošovice ● 1 ČL olivového oleja ● voda ● soľ ● mleté čierne korenie ● zelenina (paprika, uhorka, stonkový zeler)

 

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kusy, ktoré následne spolu s červenou šošovicou varíme v dostatočnom množstve vody. Po dovarení necháme v zmesi trošku vody, aby sa nám lepšie mixovalo. Pridáme trochu olivového oleja, soľ a korenie a spoločne rozmixujeme. Podávame so zeleninou nakrájanou na paličky. Použijeme napríklad mrkvu, uhorku, stonkový zeler alebo čokoľvek podľa vlastnej chuti.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 15 minút

Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl

Mrkvovo-šošovicový dip so zeleninovými paličkami

Hlavné jedlo

Farebné poké

 

1 porcia

 

50 g uhorky ● 50 g červenej kapusty ● 50 g mrkvy ● 50 g avokáda ● 30 g reďkovky ● 100 g tuniaka vo vlastnej šťave alebo tofu ● 10 g sezamu ● 2 PL sójovej omáčky ● 2 PL citrónovej šťavy

 

Uhorku nakrájame na tenké plátky alebo použijeme špagetovú škrabku. Červenú kapustu nastrúhame alebo nakrájame na tenké pásiky. Mrkvu nastrúhame nahrubo. Avokádo nakrájame na drobné kocky a reďkovku na plátky. Začneme skladaním do misky. Naložíme všetku zeleninu na svoje miesto, ako aj tuniaka alebo tofu. Posypeme sezamom, pokvapkáme sójovou omáčkou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Čas prípravy: 15 minút

Niečo sladké na záver

Jogurtový pohár s horúcimi malinami a vločkami

 

1 porcia

 

100 g rastlinného jogurtu ● 50 g malín ● 2 PL ovsených vločiek ● čerstvé ovocie na ozdobu

 

Maliny rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou a ohrejeme. Naspodok pohára nasypeme ovsené vločky, prekryjeme vrstvou jogurtu a polejeme horúcimi malinami. Ozdobíme čerstvým ovocím a podávame.

Čas prípravy: 5 minút

Vyskúšajte aj tento recept:

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Paradaková polievka, ktorú budete milovať!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.