Čo robiť, aby boli pečené zemiaky krásne zlatisté a chrumkavé? S týmto trikom budú lepšie ako od svokry
7. 8. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:13)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Poznáme trik, vďaka ktorému budú pečené zemiaky krásne zlatisté a s chrumkavou kôrkou.
Chrumkavé zemiaky vytiahnuté z rúry môžete jesť samostatne, alebo ich dať ako prílohu k pečenému mäsku či grilovanej zelenine.
Pečené zemiaky
500 g zemiakov
1 PL soli
2 PL olivového oleja
2 PL hladkej múky
500 g zemiakov ošúpeme a nakrájame na „krížalky“. Opláchneme studenou vodou a varíme v slanej vode do polomäkka. Potom scedíme a vysypeme do plechu. Pokvapkáme olejom a poprášime hladkou múkou. Jemne pootáčame. Pečieme na 200 °C asi 30 minút dozlatista.
Zdroj: Shutterstock
Ako upiecť zemiaky tak, aby boli krásne chrumkavé?