Reklama

Čo robiť, aby boli pečené zemiaky krásne zlatisté a chrumkavé? S týmto trikom budú lepšie ako od svokry

Ako upiecť zemiaky tak, aby boli krásne chrumkavé?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Poznáme trik, vďaka ktorému budú pečené zemiaky krásne zlatisté a s chrumkavou kôrkou.

Chrumkavé zemiaky vytiahnuté z rúry môžete jesť samostatne, alebo ich dať ako prílohu k pečenému mäsku či grilovanej zelenine.

Pečené zemiaky

500 g zemiakov

1 PL soli

2 PL olivového oleja

2 PL hladkej múky

500 g zemiakov ošúpeme a nakrájame na „krížalky“. Opláchneme studenou vodou a varíme v slanej vode do polomäkka. Potom scedíme a vysypeme do plechu. Pokvapkáme olejom a poprášime hladkou múkou. Jemne pootáčame. Pečieme na 200 °C asi 30 minút dozlatista.

Zdroj: Shutterstock

Ako upiecť zemiaky tak, aby boli krásne chrumkavé?