Tradičná so žĺtkovou polevou


12 kúskov

Do misy nalejeme 260 ml mlieka, pridáme 150 g práškového cukru, 130 g polohrubej múky s polovicou balíčka prášku do pečiva, 1 lyžicu oleja, 1 vajce, 40 g pomletých orechov, 160 g vlašských orechov nasekaných nahrubo a spolu premiešame. Okrúhlu keramickú formu vymastíme, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Povrch cesta vo forme uhladíme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečieme dozlatista. Vymiešame 2 žĺtky so 120 g práškového cukru. Upečenú tortu vyberieme z rúry a ešte teplú ju potrieme žĺtkovou polevou. Po stuhnutí pokrájame, ozdobíme 60 g mandlí obalených v škorici a posypeme 60 g nastrúhanej mliečnej čokolády.