Najlepší dezert po nedeľnom obede? Pripravte rodine tradičnú tortu so žĺtkovou polevou: Mňam!
19. 1. 2020, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 20:29)

Zdroj: ANZA
Sviatočné chvíle s rodinou si môžete spríjemniť aj takouto dobrotou.

Zdroj: Dušan Křístek

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Dušan Kŕístek
Galéria k článku
Tradičná so žĺtkovou polevou
12 kúskov
Do misy nalejeme 260 ml mlieka, pridáme 150 g práškového cukru, 130 g polohrubej múky s polovicou balíčka prášku do pečiva, 1 lyžicu oleja, 1 vajce, 40 g pomletých orechov, 160 g vlašských orechov nasekaných nahrubo a spolu premiešame. Okrúhlu keramickú formu vymastíme, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Povrch cesta vo forme uhladíme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečieme dozlatista. Vymiešame 2 žĺtky so 120 g práškového cukru. Upečenú tortu vyberieme z rúry a ešte teplú ju potrieme žĺtkovou polevou. Po stuhnutí pokrájame, ozdobíme 60 g mandlí obalených v škorici a posypeme 60 g nastrúhanej mliečnej čokolády.