Reklama

Domácej čokoládovej zmrzline sa nič nevyrovná: Keď ju pripravíte podľa tohto receptu, inú už nebudete chcieť

Čokoládová zmrzlina

Zdroj: shutterstock.com

Reklama

V lete dokážeme len ťažko odolať sladkej mrazenej pochúťke. Možno nemáte času nazvyš, ale pravá domáca zmrzlina je na nezaplatenie, a jej príprava nie je vôbec náročná.

Domáca čokoládová zmrzlina

Potrebujeme:

600 ml šľahačky, 60 g kakaa, 200 g krupicového cukru, 2 tabuľky horkej čokolády s 80% kakaa, štipku soli, 250 ml polotučného mlieka, 3 žĺtky

Takto sa to podarí:

1. Pripravíme si hrniec, do ktorého nalejeme smotanu a mlieko. Za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď začne zmes vrieť, hrniec zložíme zo sporáka a pridáme 150 g cukru, soľ, kakao a starostlivo zamiešame.

2. Do ešte horúcej zmesi nalámeme kúsky čokolády a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

3. Žĺtky rozšľaháme so zvyškom cukru. Čokoládovú zmes dáme znova na sporák a za stáleho miešania privedieme do varu. Než začne zmes vrieť, pridáme žĺtky s cukrom a rýchlo miešame.

4. Zmes odstavíme z platne a rozmixujeme tyčovým mixérom. Nalejeme ju do plastovej