Domácej čokoládovej zmrzline sa nič nevyrovná: Keď ju pripravíte podľa tohto receptu, inú už nebudete chcieť
9. 6. 2016, 16:50 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:55)

Zdroj: shutterstock.com
V lete dokážeme len ťažko odolať sladkej mrazenej pochúťke. Možno nemáte času nazvyš, ale pravá domáca zmrzlina je na nezaplatenie, a jej príprava nie je vôbec náročná.
Domáca čokoládová zmrzlina
Potrebujeme:
600 ml šľahačky, 60 g kakaa, 200 g krupicového cukru, 2 tabuľky horkej čokolády s 80% kakaa, štipku soli, 250 ml polotučného mlieka, 3 žĺtky

Zdroj: Shutterstock
Zmrzlina
Takto sa to podarí:
1. Pripravíme si hrniec, do ktorého nalejeme smotanu a mlieko. Za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď začne zmes vrieť, hrniec zložíme zo sporáka a pridáme 150 g cukru, soľ, kakao a starostlivo zamiešame.
2. Do ešte horúcej zmesi nalámeme kúsky čokolády a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
3. Žĺtky rozšľaháme so zvyškom cukru. Čokoládovú zmes dáme znova na sporák a za stáleho miešania privedieme do varu. Než začne zmes vrieť, pridáme žĺtky s cukrom a rýchlo miešame.
4. Zmes odstavíme z platne a rozmixujeme tyčovým mixérom. Nalejeme ju do plastovej