Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepšia maškrta za dobrým obedom? Lahodnému koláčiku s tvarohom, ovocím a snehom neodoláte!

Tvarohové rezy s bezé

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Máte chuť na lahodný zákusok? Vyskúšajte fantastický koláčik s ovocím, tvarohom a sladkým snehovým bezé!

Najlepšia bodka za obedom je sladká bodka... Jemné cesto, šťavnatá tvarohovo-vanilková plnka so sviežim ovocím a navrchu ešte zapečený sladký sneh, tak tomu sa vážne nedá odolať.

Tvarohové rezy s bezé

1 plech, asi 20 kúskov

Príprava: 30 minút

Pečenie: 25 + 15 minút

Potrebujeme:

500 g marhúľ z kompótu

1 balenie mrazených čučoriedok alebo z kompótu

1/2 chemicky neošetreného citróna

200 g masla

275 g krupicového cukru

1 balíček vanilkového cukru

6 vajec

250 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

750 g termizovaného tvarohu

1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku

2 bielky na bezé

Takto sa to podarí:

1. Z polovice citróna ostrúhame kôru a vytlačíme aj šťavu. Marhule scedíme a necháme odkvapkať, ovocie necháme mierne rozmraziť a tiež necháme odkvapkať. V mise vyšľaháme 100 g cukru, nasekané zmäknuté maslo, vanilkový cukor a polovicu ostrúhanej citrónovej kôry. Potom po jednom zašľaháme vajcia. Na záver pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva (už použijeme len varešku alebo stierku na spojenie).

2. Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a naňho natrieme pripravené cesto. Navrch rozdelíme scedené marhule a tiež čučoriedky. Rúru predhrejeme na 175 °C.

3. Zvyšné 3 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky a 100 g cukru vyšľaháme dopenista, pridáme tvaroh, pudingový prášok a zvyšnú citrónovú kôru. Bielky tiež vyšľaháme a potom jemne votrieme do tvarohovej zmesi. Na ovocie na plechu natrieme tvarohovú zmes a koláč pečieme asi 25 minút.

4. Citrónovú šťavu vlejeme k 2 bielkom na bezé. Vyšľaháme a potom ešte za stáleho šľahania prisypeme 75 g cukru. Sneh lyžicou v rozostupoch pokladieme na predpečený koláč a pečieme ešte ďalších 15 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS