Najlepšia maškrta za dobrým obedom? Lahodnému koláčiku s tvarohom, ovocím a snehom neodoláte!
16. 6. 2015, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:22)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Máte chuť na lahodný zákusok? Vyskúšajte fantastický koláčik s ovocím, tvarohom a sladkým snehovým bezé!
Najlepšia bodka za obedom je sladká bodka... Jemné cesto, šťavnatá tvarohovo-vanilková plnka so sviežim ovocím a navrchu ešte zapečený sladký sneh, tak tomu sa vážne nedá odolať.
Tvarohové rezy s bezé
1 plech, asi 20 kúskov
Príprava: 30 minút
Pečenie: 25 + 15 minút
Potrebujeme:
500 g marhúľ z kompótu
1 balenie mrazených čučoriedok alebo z kompótu
1/2 chemicky neošetreného citróna
200 g masla
275 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
6 vajec
250 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
750 g termizovaného tvarohu
1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku
2 bielky na bezé
Takto sa to podarí:
1. Z polovice citróna ostrúhame kôru a vytlačíme aj šťavu. Marhule scedíme a necháme odkvapkať, ovocie necháme mierne rozmraziť a tiež necháme odkvapkať. V mise vyšľaháme 100 g cukru, nasekané zmäknuté maslo, vanilkový cukor a polovicu ostrúhanej citrónovej kôry. Potom po jednom zašľaháme vajcia. Na záver pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva (už použijeme len varešku alebo stierku na spojenie).
2. Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a naňho natrieme pripravené cesto. Navrch rozdelíme scedené marhule a tiež čučoriedky. Rúru predhrejeme na 175 °C.
3. Zvyšné 3 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky a 100 g cukru vyšľaháme dopenista, pridáme tvaroh, pudingový prášok a zvyšnú citrónovú kôru. Bielky tiež vyšľaháme a potom jemne votrieme do tvarohovej zmesi. Na ovocie na plechu natrieme tvarohovú zmes a koláč pečieme asi 25 minút.
4. Citrónovú šťavu vlejeme k 2 bielkom na bezé. Vyšľaháme a potom ešte za stáleho šľahania prisypeme 75 g cukru. Sneh lyžicou v rozostupoch pokladieme na predpečený koláč a pečieme ešte ďalších 15 minút.