Najlepšia maškrta za nedeľným obedom? Pripravte si orechovú bábovku, zlepší vám náladu
22. 3. 2020, 13:00 (aktualizované: 14. 7. 2024, 23:18)

Zdroj: Shutterstock
Rozmýšľate, ako potešiť rodinu počas víkendu. Ponúknite svojim blízkym takúto orechovú bábovku, určite sa potešia.
Orechová bábovka

Zdroj: Dušan Křístek
Orechová bábovka
Takto sa to podarí:
Na prípravu cesta pomelieme 100 g vlašských orechov. Zarovnanú lyžičku instantnej kávy zalejeme 100 ml horúcej vody. Balíček tmavej polevy nastrúhame najemno.
Päť vajec, 250 g práškového cukru a 1 balíček vanilínového cukru vyšľaháme ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme 250 ml oleja a 125 ml mlieka.
Dôkladne premiešame 150 g hladkej múky, 100 g škrobovej múčky, 1 balíček prášku do pečiva s vínnym kameňom, mleté orechy a striedavo s kávou zľahka ručne vmiešame do peny. Pridáme nastrúhanú polevu.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 70 minút.
Po upečení vyberieme, necháme 10 minút odstáť vo forme, vyklopíme a pocukrujeme.