Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepšie čipsy, aké ste kedy jedli, sú tie domáce: Keď raz ochutnáte, iné už nebudete chcieť

Ak vám spadne jedlo na zem, môže sa kontaminovať okamžite.

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Ani vy sa neviete vzdať chrúmania čipsov pri pozeraní napínavého filmu v televízií? To vôbec nemusíte, ide to aj zdravšie.

Na obrazovke tmavá ulička a drobná vystrašená postava, v pozadí dramatická hudba, alebo ešte horšie, úplne ticho a vám je jasné, že sa to nemôže skončiť dobre. Nervy máte napnuté ako na škripci a v rukách misku plnú čipsov, ktoré hádžete jeden za druhým do vašich úst. A zrazu, miska je prázdna.

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Ilustračné foto

Nie ste jediná. Je psychologicky dokázané, že chrumkavý zvuk pôsobí na naše nervy ako balzam. Preto asi tak obľubujeme nie najzdravšie smažené zemiakové lupienky. Tie nielenže upokojujúco chrúmu ale aj skvelo chutia. Isto sa aj vám stáva, že zjete balíček tejto nezdravej dobroty ani neviete ako.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračné foto

Viete ale, že lupienky si môžete pripraviť aj zdravšie? Zo zeleniny a pokojne aj doma! Ide to úplne jednoducho.

Zdroj: Shutterstock‎

Zeleninové lupienky

Zeleninu ako cviklu, mrkvu, batáty či zeler nakrájajte na veľmi tenké kolieska, potrite olivovým olejom a pečte v rúre pri teplote 130 °C, až kým zelenina nebude chrumkavá.

Zdroj: Shutterstock‎

Zeleninové lupienky

Tesne pred podávaním posypte morskou soľou, ale skvelo chutia aj bez soli. Nielenže chrumkajú rovnako ako mastné zemiakové čipsy, ale chutia fantasticky a dodávajú vášmu telu mnoho výživných látok. Dokonca ani vaše deti neodolajú.

Zdroj: Shutterstock‎

Zeleninové lupienky

Vyberáme pre vás niečo PLUS