Najlepšie domáce hranolčeky: Ak ich pripravíte takto, nič sa im nevyrovná a môžete si ich dopriať každý deň
11. 10. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:59)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Milujete hranolčeky, ale bojíte sa ich jesť, lebo sú nezdravé? S naším receptom ich môžete jesť aj každý deň.
Väčšinou sa vyprážajú na starom oleji, posypú kopou soli a my z nich máme potom zdravotné problémy. No dá sa to aj inak. Však vyskúšajte s nami.
Potrebujeme:
5 veľkých zemiakov
3 bielky
štipka soli
štipka mletého čierneho korenia

Zdroj: iStockphoto
Domáce hranolčeky
Takto sa to podarí:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.
2. V mise vyšľaháme bielky so soľou a korením.
3. Hranolky do zmesi ponoríme a rukou trochu premiešame.
4. Po jednom uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 200 °C asi na 30 minút, alebo kým nie sú dozlatista chrumkavé.