Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepšie domáce hranolčeky: Ak ich pripravíte takto, nič sa im nevyrovná a môžete si ich dopriať každý deň

Shutterstock‎

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Milujete hranolčeky, ale bojíte sa ich jesť, lebo sú nezdravé? S naším receptom ich môžete jesť aj každý deň.

Väčšinou sa vyprážajú na starom oleji, posypú kopou soli a my z nich máme potom zdravotné problémy. No dá sa to aj inak. Však vyskúšajte s nami.

Potrebujeme:

5 veľkých zemiakov

3 bielky

štipka soli

štipka mletého čierneho korenia

Domáce hranolčeky

Zdroj: iStockphoto

Domáce hranolčeky

Takto sa to podarí:

1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.

2. V mise vyšľaháme bielky so soľou a korením.

3. Hranolky do zmesi ponoríme a rukou trochu premiešame.

4. Po jednom uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 200 °C asi na 30 minút, alebo kým nie sú dozlatista chrumkavé.

Vyberáme pre vás niečo PLUS