Citrónová so zázvorom

pre 4 osoby

● 1 l minerálnej vody● 3 PL zázvorovej šťavy● 2 stredné citróny● 15 kociek ľadu

Minerálnu vodu nalejeme do veľkého džbána a pridáme zázvorovú šťavu. Z citrónov vytlačíme šťavu a zamiešame ju do limonády. Pridáme ľad a môžeme podávať.

14 kcal/porcia

Citrónová so zázvorom
Zdroj: shutterstock

Černicová s čajom

pre 4 osoby

● 3 vrecká čierneho čaju● 1 l vody● 100 g černíc● 16 kociek ľadu● 4 vetvičky mäty

Čaj zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút lúhovať. Scedíme, necháme vychladnúť, pridáme polovicu ľadových kociek a dáme do chladničky. Polovicu černíc roztlačíme a prepasírujeme cez sitko. Šťavu zachytíme a vmiešame do vychladeného čaju. Pridáme zvyšné černice, ľadové kocky a servírujeme s čerstvou mätou.

11 kcal/porcia

Černicová s čajom
Zdroj: shutterstock

Broskyňový čaj bez cukru

pre 4 osoby

● 1 l vody● 3 vrecká čaju rooibos● 4 stredne veľké broskyne● 15 kociek ľadu

Nakrájame 3 broskyne na malé kocky. Čaj zalejeme vriacou vodou, pridáme nakrájané broskyne, necháme odstáť a spolu s polovicou ľadových kociek dáme do chladničky. Scedíme, pridáme zvyšné ľadové kocky a poslednú broskyňu nakrájanú na tenké plátky.

49 kcal/porcia

Broskyňový čaj bez cukru
Zdroj: shutterstock

Levanduľová

pre 4 osoby

● 1 l levanduľového čaju● 10 lístkov medovky● 15 kociek ľadu● 4 vetvičky medovky

Čaj pripravíme podľa návodu a necháme aspoň 10 minút lúhovať. Vrecúška alebo sitko s čajom odstránime, pridáme listy medovky a dáme spolu s ľadom do chladničky aspoň na hodinu. Vložíme vetvičky medovky a môžeme podávať.

9 kcal/porcia

Levanduľová
Zdroj: shutterstock

Uhorková s mätou

pre 4 osoby

● 1 zväzok mäty● 1 citrón● 1/2 šalátovej uhorky● 1 l vody● 8 kociek ľadu

Mätu opláchneme a necháme odkvapkať. Uhorku a citrón dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na plátky. Asi so 4 vetvičkami mäty dáme do väčšieho džbána a zalejeme vodou. Necháme odstáť. Do pohárov dáme po dve kocky ľadu a po 1 vetvičke mäty a zalejeme limonádou.

17 kcal/porcia

Uhorková s mätou
Zdroj: shutterstock