Najlepšie pukance na svete: Na tie z mikrovlnky zabudnete hneď, len čo ochutnáte tento skvelý recept!
12. 6. 2018, 13:45 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:20)

Zdroj: iStockphoto
Či už chcete vytvoriť menej odpadu alebo jednoducho nemáte mikrovlnku - nadýchané pukance vyčaríte raz-dva. Pred pražením však urobte s kukuricou TOTO.
Na chrumkanie k filmu alebo ako pohostenie pre návštevy. Život bez pukancov si niekedy ani nevieme predstaviť. Pripraviť ich však nie je taká hračka, ako by sa mohlo zdať. Na panvici vyskakujú po celej kuchyni, popcornovač je zbytočná investícia a pukance z mikrovlnky zase znamenajú kopec vyhodených obalov.

Zdroj: iStockphoto
Popcorn in a pastel blue bowl
Nabudúce si kúpte vrecko pukancovej kukurice a skúste to touto jednoduchou metódou. Kukuricu najskôr namočte do studenej vody aspoň na desať minút. Zrná trochu nasajú vodu a tá neskôr spôsobí, že každé zrnko pukne. Ak má kukurica málo vody, nemá čo spôsobiť charakteristický výbuch. Ak zrná namočíte, zaistíte si tým, že všetky zrnká kukurice popraskajú a bude z nich vynikajúci, nadýchaný popcorn.
Zdroj: iStockphoto
Popcorn
Zrná po desiatich minútach zlejte a osušte papierovou utierkou. Na dno hrnca dajte asi lyžicu oleja a nechajte zohriať. Nasypte kukuricu tak, aby bolo pokryté dno. Prikryte pokrievkou a počkajte si na „ohňostroj“. Je dobré, ak hrncom občas zatrasiete. Nepopukané zrnká sa tak dostanú na dno, kde dostanú svoju príležitosť premeniť sa na pukance. Ak sa rachot asi 5 sekúnd neozýva, stiahnite hrniec z plameňa a hotové pukance vysypte do misy. Posolíme a ihneď podávame.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka