Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nakladaná kapusta Kimchi

Nakladaná kapusta Kimchi

Zdroj: iStockphoto

Reklama

60 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kilogram nakrájaná čínska kapusta, 120 gram soľ, 1 polievková lyžica ryžová múka, 10 gram trstinový cukor, 250 gram reďkovka, 1 kus mrkva, 1 kus menší pór, 2 kus jarná cibuľka, 0.5 kus cibuľa, 3 strúčik cesnak, 1 kus zázvor (5cm), 1 polievková lyžica rybacia omáčka, 2 polievková lyžica kórejské korenie čili (gochugaru)

1.

Soľ zmiešame s 2 l vody a nalejeme na nakrájanú kapustu. Necháme odstáť 6 hodín, občas premiešame. Ryžovú múku spolu s 250 ml vody privedieme do varu a varíme asi 5 minút, kým zmes nie je priesvitná. Pridáme cukor a varíme ďalšie 3 minúty. Necháme vychladnúť.

2.

Reďkovku, mrkvu a pór očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Očistenú cibuľu, cesnak a zázvor rozmixujeme na korenistú pastu.

3.

Kapustu dôkladne prepláchneme vodou a postup zopakujeme aspoň trikrát. Kapusta nesmie byt presolená. Z kapusty zľahka vytlačíme šťavu a spolu so zeleninou premiešame s korenistou pastou, 2 PL ryžovej zmesi, rybacou omáčkou aj korením čili. Dôkladne premiešame.

4.

Zmes navrstvíme do pripravenej nádoby, pričom neustále zatláčame ku dnu pohára, aby sme vytlačili vzduch. Zalejeme vytlačenou šťavou z kapusty tak, aby bola zelenina celá zaliata. Zaťažíme, uzavrieme, zakryjeme utierkou a necháme odležať pri izbovej teplote 4 až 5 dní.

Vyberáme pre vás niečo PLUS