Nakladaný hermelín
19. 10. 2010, 2:00

Zdroj: archív
Milujete nakladaný hermelín? Pripravte si ho pomocou jednoduchého receptu. Rátajte však s tým, že na dobrotu si budete musieť počkať pár dní.
Potrebujeme: 4 hermelíny, 9 strúčikov cesnaku, 2 sterilizované feferónky, 2 sterilizované kapie, štipka sladkej a štipľavej papriky, 15 zrniek borievky, 10 zrniek čierneho a červeného korenia, 2 ČL tymianu, 1 ČL rozmarínu, 2 bobkové listy, olej, korenie čili
Ako na to: Tymian, rozmarín, borievky a čierne korenie rozdrvíme a zmiešame s paprikou a čili. Zmes rozdelíme na 9 dielov. Hermelín prekrojíme na polovicu.
Na dno pohára dáme nakrájaný strúčik cesnaku a jeden diel korenia, na to plátok hermelínu a pokračujeme až naplníme pohár. Vrch posypeme posledným dielom korenia, pridáme zrnká červeného korenia, po stranách vložíme bobkové listy, kapie a feferónky a zalejeme olejom. Pohár uzavrieme a necháme najmenej 2 až 3 dni odležať v chlade.