Orientálny

Naspodok nalejeme klasický dresing vinaigrette (olivový olej, citrónová šťava, soľ a korenie) a navrstvíme naň uvarenú quinou. Pridáme kúsky mrkvy a papriky, hrozienka, nakrájané vajce a listy čakanky natrhané nahrubo.

Orientálny
Zdroj: shutterstock

Exotický

Na zmes sójovej omáčky, nasekanej koriandrovej vňate, malého množstva olivového oleja ukladáme uvarenú zelenú fazuľu edamame a malú červenú fazuľu z konzervy, zrniečka granátového jablka, nakrájané paradajky a nakoniec čínsku kapustu.

Exotický
Zdroj: shutterstock

So zrnkami

Spodok pohára pokryjeme sezamovo-jogurtovou omáčkou (biely jogurt, opečený sezam a trocha sezamového alebo olivového oleja). Navrstvíme konzervovanú kukuricu, varené zelené fazuľky, vajce uvarené natvrdo, nakrájanú papriku, čierne olivy a rímsky šalát.

So zrnkami
Zdroj: shutterstock

Extra sýty

Na olejovo-citrónový dresing ukladáme nakrájanú uvarenú cviklu a nasekanú červenú cibuľu. Ďalej vrstvíme uvarenú quinou, červenú fazuľu z konzervy a zmes nastrúhaného zeleru a mrkvy.

Extra sýty
Zdroj: shutterstock

Stredomorský

Na francúzsky horčicový dresing navrstvíme uvarenú quinou alebo bulgur a zmes červenej papriky, cibule a čiernych olív. Prikryjeme kukuricou, varenou fazuľou a ľadovým šalátom. Môžeme ešte pridať syr typu feta.

Stredomorský
Zdroj: shutterstock