Naložte si šalát do pohára, na cesty ako stvorené! Stačí pár trikov a jedlo bude dlho čerstvé
20. 9. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:09)

Zdroj: shutterstock
Vo svete sa rozmáha nový trend – pestré šaláty v uzatvárateľných pohároch. Aby ste zachovali čerstvosť jednotlivých vrstiev, dresing nalejte naspodok a šalátové listy dajte ako posledné. Množstvo surovín necháme na vás, aby ste náhodou nezostali hladné.
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku

Orientálny
Naspodok nalejeme klasický dresing vinaigrette (olivový olej, citrónová šťava, soľ a korenie) a navrstvíme naň uvarenú quinou. Pridáme kúsky mrkvy a papriky, hrozienka, nakrájané vajce a listy čakanky natrhané nahrubo.
Zdroj: shutterstock
Orientálny
Exotický
Na zmes sójovej omáčky, nasekanej koriandrovej vňate, malého množstva olivového oleja ukladáme uvarenú zelenú fazuľu edamame a malú červenú fazuľu z konzervy, zrniečka granátového jablka, nakrájané paradajky a nakoniec čínsku kapustu.
Zdroj: shutterstock
Exotický
So zrnkami
Spodok pohára pokryjeme sezamovo-jogurtovou omáčkou (biely jogurt, opečený sezam a trocha sezamového alebo olivového oleja). Navrstvíme konzervovanú kukuricu, varené zelené fazuľky, vajce uvarené natvrdo, nakrájanú papriku, čierne olivy a rímsky šalát.
Zdroj: shutterstock
So zrnkami
Extra sýty
Na olejovo-citrónový dresing ukladáme nakrájanú uvarenú cviklu a nasekanú červenú cibuľu. Ďalej vrstvíme uvarenú quinou, červenú fazuľu z konzervy a zmes nastrúhaného zeleru a mrkvy.
Zdroj: shutterstock
Extra sýty
Stredomorský
Na francúzsky horčicový dresing navrstvíme uvarenú quinou alebo bulgur a zmes červenej papriky, cibule a čiernych olív. Prikryjeme kukuricou, varenou fazuľou a ľadovým šalátom. Môžeme ešte pridať syr typu feta.
Zdroj: shutterstock
Stredomorský