Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Naložte si šalát do pohára, na cesty ako stvorené! Stačí pár trikov a jedlo bude dlho čerstvé

Naložte si šalát do pohára

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Vo svete sa rozmáha nový trend – pestré šaláty v uzatvárateľných pohároch. Aby ste zachovali čerstvosť jednotlivých vrstiev, dresing nalejte naspodok a šalátové listy dajte ako posledné. Množstvo surovín necháme na vás, aby ste náhodou nezostali hladné.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Sladké pečenie: Kysnutý slivkový koláč s orechovou posýpkou

    Orientálny

    Naspodok nalejeme klasický dresing vinaigrette (olivový olej, citrónová šťava, soľ a korenie) a navrstvíme naň uvarenú quinou. Pridáme kúsky mrkvy a papriky, hrozienka, nakrájané vajce a listy čakanky natrhané nahrubo.

    Exotický

    Na zmes sójovej omáčky, nasekanej koriandrovej vňate, malého množstva olivového oleja ukladáme uvarenú zelenú fazuľu edamame a malú červenú fazuľu z konzervy, zrniečka granátového jablka, nakrájané paradajky a nakoniec čínsku kapustu.

    So zrnkami

    Spodok pohára pokryjeme sezamovo-jogurtovou omáčkou (biely jogurt, opečený sezam a trocha sezamového alebo olivového oleja). Navrstvíme konzervovanú kukuricu, varené zelené fazuľky, vajce uvarené natvrdo, nakrájanú papriku, čierne olivy a rímsky šalát.

    Extra sýty

    Na olejovo-citrónový dresing ukladáme nakrájanú uvarenú cviklu a nasekanú červenú cibuľu. Ďalej vrstvíme uvarenú quinou, červenú fazuľu z konzervy a zmes nastrúhaného zeleru a mrkvy.

    Stredomorský

    Na francúzsky horčicový dresing navrstvíme uvarenú quinou alebo bulgur a zmes červenej papriky, cibule a čiernych olív. Prikryjeme kukuricou, varenou fazuľou a ľadovým šalátom. Môžeme ešte pridať syr typu feta.

    Zdroj: shutterstock

    Stredomorský

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.