Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nápad na kávový koláč: Rýchla bábovka

Rýchla bábovka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Inšpirujte sa receptom na rýchlu bábovku.

Potrebujeme: 3 vajcia, 250 g polohrubej múky, 160 g práškového cukru, 100 ml írskeho likéru so smotanou, 1,5 ČL instantnej kávy, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 200 ml kyslej smotany, 100 ml oleja, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Vo veľkej mise zmiešame vajcia, vanilínový a práškový cukor, likér, smotanu, olej a kávu. Pomocou ručného šľahača vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Potom do zmesi zapracujeme múku a prášok do pečiva.

2. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 45 až 50 minút.

3. Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme a pred podávaním pocukrujeme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS