Nápad na kávový koláč: Rýchla bábovka
30. 4. 2013, 18:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Shutterstock
Inšpirujte sa receptom na rýchlu bábovku.
Potrebujeme: 3 vajcia, 250 g polohrubej múky, 160 g práškového cukru, 100 ml írskeho likéru so smotanou, 1,5 ČL instantnej kávy, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 200 ml kyslej smotany, 100 ml oleja, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Vo veľkej mise zmiešame vajcia, vanilínový a práškový cukor, likér, smotanu, olej a kávu. Pomocou ručného šľahača vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Potom do zmesi zapracujeme múku a prášok do pečiva.
2. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 45 až 50 minút.
3. Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme a pred podávaním pocukrujeme.