Reklama

Naservírujte polievku, ako NIKDY predtým: S TÝMTO super trikom každého ohúrite!

Struková polievka

Zdroj: Marek Bohacek

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť sme si pre vás pripravili najlepšie rady do domácnosti.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodná POLIEVKA DO ŠÁLKY: Vyskúšajte chutné pórové cappuccino

    Aby sa nepripálil

    Puding je vynikajúca a rýchla dobrota. Stačí však chvíľa nepozornosti a pripáli sa. Celý puding získa nepríjemnú pachuť a neostáva nič iné, len ho vyhodiť. Nabudúce vytrite dno hrnca kúskom masla a tejto nepríjemnosti predídete.

    Mäso v chlebíku

    Malý bochník chleba je skvelý na servírovanie nielen krémových polievok, ale aj mäsových špecialít ako guláš alebo ragú. Hustá zmes mäsa nepretečie cez kôrku a mäso zajedané chlebom nemá chybu. Vyskúšajte!

    Zdroj: shutterstock

    Mäso v chlebníku

    Padlo nám do oka

    Džbán na limonádu

    Horúce leto a chladivý nápoj v sklenom džbáne k sebe patria. Slnečné lúče najlepšie vychutnáte s osviežujúcim nápojom v ruke. Ten si ľahko namiešate aj doma. Stačí ľad, studená voda, citrónová šťava, zopár vetvičiek byliniek ako mäta alebo medovka a k tomu veľký sklený džbán. A letné dobrodružstvá sa môžu začať...

    Zdroj: archív firmy

    Farebný, Westwing Now, 34,99 €

    Zdroj: archív firmy

    S kvetinkami, Bonami, 29 €

    Zdroj: archív firmy

    S prírodným dekorom Bellarose, 36,24 €

    Pre knihomoľky

    Daša Balogová, Viera Beerová a kolektív: Objavte tradičnú kuchyňu

    Po roku 1989 sa stravovanie na Slovensku značne zmenilo, priestor dostali rôzne hotové jedlá, „éčka“, rýchle občerstvenie, ktoré často vedie k problémom s trávením a neustále stúpajúcej miere obezity. Na jedlo máme čoraz menej času a práve preto pre nás autorky pripravili svoje obľúbené recepty na tradičné jedlá overené časom, na ktorých vyrastala naša staršia a stredná generácia. Epos, 12,90 €

    Zdroj: archív firmy

    Daša Balogová, Viera Beerová a kolektív: Objavte tradičnú kuchyňu

    Mrazené bobule

    Lesné plody z mrazničky púšťajú omnoho viac šťavy než čerstvé. Ak ich chcete použiť na pečenie, najprv ich nechajte rozmraziť, následne odkvapkať a nakoniec ich zmiešajte s 1 až 2 PL jedlého škrobu.

    Zdroj: shutterstock

    Mrazené bobule

    SOS z kuchyne

    Ako správne preplachovať cestoviny studenou vodou?

    Majka z Galanty

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Cestoviny sa podľa správnosti smú prepláchnuť studenou vodou, len keď sa použijú do šalátov alebo nákypov. Inak sa len scedia a ešte horúce premiešajú s pripravenou omáčkou. Dobré je aj trochu vody, v ktorej sa varili, zachytiť. Talianski majstri ju používajú na prípadné zriedenie omáčky.

     

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.