Naservírujte polievku, ako NIKDY predtým: S TÝMTO super trikom každého ohúrite!
6. 6. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 1:44)

Zdroj: Marek Bohacek
Opäť sme si pre vás pripravili najlepšie rady do domácnosti.
Aby sa nepripálil
Puding je vynikajúca a rýchla dobrota. Stačí však chvíľa nepozornosti a pripáli sa. Celý puding získa nepríjemnú pachuť a neostáva nič iné, len ho vyhodiť. Nabudúce vytrite dno hrnca kúskom masla a tejto nepríjemnosti predídete.
Mäso v chlebíku
Malý bochník chleba je skvelý na servírovanie nielen krémových polievok, ale aj mäsových špecialít ako guláš alebo ragú. Hustá zmes mäsa nepretečie cez kôrku a mäso zajedané chlebom nemá chybu. Vyskúšajte!
Zdroj: shutterstock
Mäso v chlebníku
Padlo nám do oka
Džbán na limonádu
Horúce leto a chladivý nápoj v sklenom džbáne k sebe patria. Slnečné lúče najlepšie vychutnáte s osviežujúcim nápojom v ruke. Ten si ľahko namiešate aj doma. Stačí ľad, studená voda, citrónová šťava, zopár vetvičiek byliniek ako mäta alebo medovka a k tomu veľký sklený džbán. A letné dobrodružstvá sa môžu začať...
Zdroj: archív firmy
Farebný, Westwing Now, 34,99 €
Zdroj: archív firmy
S kvetinkami, Bonami, 29 €
Zdroj: archív firmy
S prírodným dekorom Bellarose, 36,24 €
Pre knihomoľky
Daša Balogová, Viera Beerová a kolektív: Objavte tradičnú kuchyňu
Po roku 1989 sa stravovanie na Slovensku značne zmenilo, priestor dostali rôzne hotové jedlá, „éčka“, rýchle občerstvenie, ktoré často vedie k problémom s trávením a neustále stúpajúcej miere obezity. Na jedlo máme čoraz menej času a práve preto pre nás autorky pripravili svoje obľúbené recepty na tradičné jedlá overené časom, na ktorých vyrastala naša staršia a stredná generácia. Epos, 12,90 €
Zdroj: archív firmy
Daša Balogová, Viera Beerová a kolektív: Objavte tradičnú kuchyňu
Mrazené bobule
Lesné plody z mrazničky púšťajú omnoho viac šťavy než čerstvé. Ak ich chcete použiť na pečenie, najprv ich nechajte rozmraziť, následne odkvapkať a nakoniec ich zmiešajte s 1 až 2 PL jedlého škrobu.
Zdroj: shutterstock
Mrazené bobule
SOS z kuchyne
Ako správne preplachovať cestoviny studenou vodou?
Majka z Galanty
Radí redaktorka Petra Mitringová
Cestoviny sa podľa správnosti smú prepláchnuť studenou vodou, len keď sa použijú do šalátov alebo nákypov. Inak sa len scedia a ešte horúce premiešajú s pripravenou omáčkou. Dobré je aj trochu vody, v ktorej sa varili, zachytiť. Talianski majstri ju používajú na prípadné zriedenie omáčky.