Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako postupovať, aby sa vám orechový koláč nevysušil? Deň predtým urobte s orechmi TOTO, mňam!

Orechy sú zdravé, jedzte ich však s mierou.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti

Pre knihomoľky

Michaela Smolová: Takmer zabudnuté recepty

Dievčatá zo Sistersbakery vydávajú v týchto dňoch už druhú časť vzácnych receptov, ktoré poznali už naše prababičky. Z podnázvu Klenoty rakúsko-uhorskej kuchyne je jasné, o aké recepty pôjde v tejto kuchárskej knihe. Pretože ako autorky hovoria: „Dobré recepty treba zachrániť, zachovať a posunúť ďalej.“ Okrem receptov tu nájdete pútavé príbehy, ako jednotlivé dobroty vznikli. ng. Michaela Smolová – Sisters, 17 €

Zdroj: archív firiem

MICHAELA SMOLOVÁ: TAKMER ZABUDNUTÉ RECEPTY

 SOS z kuchyne

Ako docieliť, aby bol môj steak šťavnatý ako v reštaurácii?

Mirka z Považskej Bystrice

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Kľúčové je, aby malo mäso pred tým, než ho začnete tepelne upravovať, izbovú teplotu. Ak ho dáte na panvicu priamo z chladničky, zohreje sa nerovnomerne, pretože v strede bude chladnejšie.

Zdroj: shutterstock

SOS z kuchyne

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Keď orechové - tak PORIADNE! Tieto orechové košíčky sú dokonalou jesennou maškrtou

    Šťavnatý orechový koláč

    Zdroj: shutterstock

    Šťavnatý orechový koláč

    Ako postupovať, aby sa vám orechový koláč, ktorý sa chystáte piecť, nevysušil? Deň pred tým, ako orechy použijete, ich zalejte horúcou vodou a nechajte odstáť cez noc. Koláč bude vďaka tomu nádherne mäkký a vláčny a ani tak ľahko nevyschne.

    Zdroj: shutterstock

    Šťavnatý orechový koláč

    Padlo nám do oka

    Krájač na jablká

    Sezóna jesenných jabĺčok je v plnom prúde, tak prečo si neuľahčiť ich spracúvanie? Ten správny krájač zaručí dokonalé mesiačiky bez tvrdého jadrovníka, a to za pár sekúnd. Čo viac by sme si mohli želať?

    Zdroj: archív firiem

    Zelené jabĺčko, Kinekus, 2,29 €

    Zdroj: archív firiem

    Exkluzívny, Bonami, 22 €

    Zdroj: archív firiem

    Precízny, Papera, 12,20 €

    Varíme s vínom

    Ak chcete dosiahnuť najlepší výsledok, neprilievajte víno do jedla tesne pred podávaním. Víno by sa malo variť s jedlom alebo v omáčke. Potrebuje totiž čas, aby jedlu prepožičalo svoju chuť. Ak si nie ste isté, či ho pridať viac, jedlo aspoň 10 minút povarte, ochutnajte a až potom prilejte ďalšie.

    Zdroj: shutterstock

    Varíme s vínom

    Trik našich starých mám

    Premnožili sa vám v okolí ovocia vínne mušky? Odletia, keď k miske s ovocím položíte otvorené vrecko škorice.

    Zdroj: shutterstock

    Trik našich starých mám

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.