Ako postupovať, aby sa vám orechový koláč nevysušil? Deň predtým urobte s orechmi TOTO, mňam!
5. 10. 2021, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:01)

Zdroj: Shutterstock
Najlepšie rady do domácnosti
Pre knihomoľky
Michaela Smolová: Takmer zabudnuté recepty
Dievčatá zo Sistersbakery vydávajú v týchto dňoch už druhú časť vzácnych receptov, ktoré poznali už naše prababičky. Z podnázvu Klenoty rakúsko-uhorskej kuchyne je jasné, o aké recepty pôjde v tejto kuchárskej knihe. Pretože ako autorky hovoria: „Dobré recepty treba zachrániť, zachovať a posunúť ďalej.“ Okrem receptov tu nájdete pútavé príbehy, ako jednotlivé dobroty vznikli. ng. Michaela Smolová – Sisters, 17 €
Zdroj: archív firiem
MICHAELA SMOLOVÁ: TAKMER ZABUDNUTÉ RECEPTY
SOS z kuchyne
Ako docieliť, aby bol môj steak šťavnatý ako v reštaurácii?
Mirka z Považskej Bystrice
Radí redaktorka Petra Mitringová
Kľúčové je, aby malo mäso pred tým, než ho začnete tepelne upravovať, izbovú teplotu. Ak ho dáte na panvicu priamo z chladničky, zohreje sa nerovnomerne, pretože v strede bude chladnejšie.
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne

Šťavnatý orechový koláč
Zdroj: shutterstock
Šťavnatý orechový koláč
Ako postupovať, aby sa vám orechový koláč, ktorý sa chystáte piecť, nevysušil? Deň pred tým, ako orechy použijete, ich zalejte horúcou vodou a nechajte odstáť cez noc. Koláč bude vďaka tomu nádherne mäkký a vláčny a ani tak ľahko nevyschne.
Zdroj: shutterstock
Šťavnatý orechový koláč
Padlo nám do oka
Krájač na jablká
Sezóna jesenných jabĺčok je v plnom prúde, tak prečo si neuľahčiť ich spracúvanie? Ten správny krájač zaručí dokonalé mesiačiky bez tvrdého jadrovníka, a to za pár sekúnd. Čo viac by sme si mohli želať?
Zdroj: archív firiem
Zelené jabĺčko, Kinekus, 2,29 €
Zdroj: archív firiem
Exkluzívny, Bonami, 22 €
Zdroj: archív firiem
Precízny, Papera, 12,20 €
Varíme s vínom
Ak chcete dosiahnuť najlepší výsledok, neprilievajte víno do jedla tesne pred podávaním. Víno by sa malo variť s jedlom alebo v omáčke. Potrebuje totiž čas, aby jedlu prepožičalo svoju chuť. Ak si nie ste isté, či ho pridať viac, jedlo aspoň 10 minút povarte, ochutnajte a až potom prilejte ďalšie.
Zdroj: shutterstock
Varíme s vínom
Trik našich starých mám
Premnožili sa vám v okolí ovocia vínne mušky? Odletia, keď k miske s ovocím položíte otvorené vrecko škorice.
Zdroj: shutterstock
Trik našich starých mám