Nechce vám držať želatína ani za svet? Musíte na to ísť inak, ale je to celkom jednoduché
8. 2. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:42)

Zdroj: Shutterstock
Nie je jedno, aké želé používate. Želé z agaru lepšie drží a navyše je úplne vegetariánske! Chutí ešte lepšie ako klasika.
Presne odmerať vodu, odmerať želatínu, nechať napučať, povariť, ochutiť... a aj tak nechce držať. Želatína patrí nielen na lahodné zákusky, ale pomáha držať aj krémy v koláčikoch. Tá klasická je však kuchárskou výzvou. Niekedy nechce držať ani za svet.

Zdroj: Shutterstock
Nechce vám držať želatína? Poobzerajte sa v obchode po tomto druhu
Dá sa tomu vyhnúť jednoduchým fígľom. No začať s ním treba už v obchode. Na obaloch so želé hľadajte v zložení agar. Je to želírujúca látka, ktorá sa získava z morských rias. Na chuti to však nespoznáte - samotný agar chutí neutrálne. Môžete doňho primiešať čokoľvek, a bude to mať ešte lepšiu chuť, ako obyčajná želatína. Tá môže mať jemnú pachuť, keďže sa získava zo zvieracích chrupaviek.
Zdroj: Shutterstock
Mrkvové želé
Želé z agaru sa pripravuje jednoduchšie - prášok stačí nasypať do tekutiny a zahriať. Pomer vody a agaru sa uvádza vždy na obale. Odteraz bude želé vždy akurát.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Jahodový želé koláč
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Ovocné kocky so želé