Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nechce vám držať želatína ani za svet? Musíte na to ísť inak, ale je to celkom jednoduché

Nechce vám držať želatína? Poobzerajte sa v obchode po tomto druhu

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Nie je jedno, aké želé používate. Želé z agaru lepšie drží a navyše je úplne vegetariánske! Chutí ešte lepšie ako klasika.

Presne odmerať vodu, odmerať želatínu, nechať napučať, povariť, ochutiť... a aj tak nechce držať. Želatína patrí nielen na lahodné zákusky, ale pomáha držať aj krémy v koláčikoch. Tá klasická je však kuchárskou výzvou. Niekedy nechce držať ani za svet.

Nechce vám držať želatína? Poobzerajte sa v obchode po tomto druhu

Zdroj: Shutterstock

Nechce vám držať želatína? Poobzerajte sa v obchode po tomto druhu

Dá sa tomu vyhnúť jednoduchým fígľom. No začať s ním treba už v obchode. Na obaloch so želé hľadajte v zložení agar. Je to želírujúca látka, ktorá sa získava z morských rias. Na chuti to však nespoznáte - samotný agar chutí neutrálne. Môžete doňho primiešať čokoľvek, a bude to mať ešte lepšiu chuť, ako obyčajná želatína. Tá môže mať jemnú pachuť, keďže sa získava zo zvieracích chrupaviek.

Zdroj: Shutterstock

Mrkvové želé

Želé z agaru sa pripravuje jednoduchšie - prášok stačí nasypať do tekutiny a zahriať. Pomer vody a agaru sa uvádza vždy na obale. Odteraz bude želé vždy akurát.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Jahodový želé koláč

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Ovocné kocky so želé

Vyberáme pre vás niečo PLUS