Reklama

Nedarí sa vám pripraviť chutná pečeň? Zabúdate na zásadu starých mám, TOTO musíte dodržať!

Domáca paštéta z kuracej pečienky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Z pečene môžete pripraviť rôzne dobroty. Nie každému sa ale musia vydariť. Pre naše babičky bolo samozrejmosťou, že pečeň sa pred varením nesolí.

Bravčová, hovädzia, či kuracia pečeň nie je u každého obľúbená, no rozhodne patrí medzi najzdravšie druhy mäsa. Má vysoký obsah železa a vitamínov a preto sa odporúča ju jesť aspoň raz do týždňa.

Domáca paštéta z kuracej pečienky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Domáca paštéta z kuracej pečienky

Pečienky z mladých zvierat, alebo hydinové pečienky sú navyše veľmi jemné a chutné. Kačacie či husacie pečienky sú takmer v celom svete delikatesou.

Zdroj: profimedia.sk

Paté z kuracej pečene

Možno sa vám už stalo, že ste v reštaurácii jedli tvrdú pečeň, alebo sa vám to podarilo doma. Na vine je porušenie pravidla, ktoré ctili aj naše staré mamy. No dnes sa ho nedržia nielen domáce gazdinky, ale ani profesionáli.

Celý trik spočíva v tom, že pečeň nikdy počas varenia nesolíme. Soľ pridáme až úplne nakoniec, keď podávame hotové jedlo. Ideálne až na tanieri. Takto ostane pečienka jemná a mäkká.

Zdroj: Nový Čas pre Ženy

Kuracie pečienky na citróne