Nedarí sa vám vyrobiť čokoládovú polevu na koláč? S nami bude krásne lesklá a lahodná! MŇAM!
15. 2. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Reklama
Lahodnú krémovú ganáž milujeme či už ako plnku do koláčov alebo ako chutnú polevu. Pri tej ale nastáva kameň úrazu...
Čokoládová ganáž (ganache) sa výborne hodí aj ako poleva na tortu. Čo robiť, aby sa pekne leskla? Keď pridávate do nasekanej čokolády horúcu smotanu, musíte miešať veľmi opatrne, aby ste do zmesi nezapracovali priveľa vzduchu. Najlepšie je jemne miešať v strede misky pomocou metličky, kým sa zmes nespojí. Akonáhle získame homogénnu zmes, prestaneme a polevu nalejeme na koláč.
Zdroj: shutterstock
čokoládová poleva
Vyskúšajte tento recept:

Video Player is loading.
Postup: Ako si doma pripraviť luxusnú čokoládovú tortu s pomarančovým krémom.