Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nedarí sa vám vyrobiť čokoládovú polevu na koláč? S nami bude krásne lesklá a lahodná! MŇAM!

koláč - zákusok - čokoládová torta - poleva

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Lahodnú krémovú ganáž milujeme či už ako plnku do koláčov alebo ako chutnú polevu. Pri tej ale nastáva kameň úrazu...

Čokoládová ganáž (ganache) sa výborne hodí aj ako poleva na tortu. Čo robiť, aby sa pekne leskla? Keď pridávate do nasekanej čokolády horúcu smotanu, musíte miešať veľmi opatrne, aby ste do zmesi nezapracovali priveľa vzduchu. Najlepšie je jemne miešať v strede misky pomocou metličky, kým sa zmes nespojí. Akonáhle získame homogénnu zmes, prestaneme a polevu nalejeme na koláč.

Zdroj: shutterstock

čokoládová poleva

Vyskúšajte tento recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Ako si doma pripraviť luxusnú čokoládovú tortu s pomarančovým krémom.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.