Špagety na ázijsky spôsob
4 porcie

Špagety na ázijsky spôsob
Špagety na ázijsky spôsob
Zdroj: Dušan Křístek

Potreujeme: ● 500 g špagiet ● 1 červená cibuľa ● 1 hrnček zeleného hrachu● 1 m rkva ● 250 g čerstvých húb ● 250 g kuracích pŕs ● čínska koreninová zmes ● maslo ● olej ● soľ ● kryštálový cukor ● sójová omáčka ● sezam na posypanie

Postup: Kuracie mäso nakrájame na rezance, okoreníme, polejeme sójovou omáčkou a necháme odstáť cez noc. Špagety uvaríme, očistíme zeleninu, červenú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, mrkvu na tenké rezance a huby na tenšie plátky. Marinované mäso opečieme na masle s olejom. Potom mäso vyberieme a v tom istom hrnci zeleninu opečieme nachrumkavo. Pridáme trochu soli, cukor a sójovú omáčku podľa chuti. Nakoniec do zmesi pridáme špagety a dochutíme sójovou omáčkou. Pred podávaním posypeme sezamom.

Náš tip: Špagety vymeňte za ázijské ryžové rezance. Sú ľahšie a skvelo chutia.

Čas prípravy: 15 minút
Čas marinovania: 12 hodín
Čas varenia: 30 minút

 

Soté na karí s hruškami
2 porcie

Soté na karí
s hruškami
Soté na karí
s hruškami
Zdroj: Dušan Křístek

 

Potrebujeme: ● 2 rezne kuracích pŕs ● 400 ml hruškovej šťavy ● 2 PL korenia karí ● soľ ● 5 PL sladkej sójovej omáčky ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 ČL oregana ● 2 zavárané hrušky ● olej

Postup: Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Cesnak ošúpeme
a prelisujeme, hrušky nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime olej, na ktorom speníme cibuľu dosklovita. Pridáme kuracie mäso a sprudka opečieme. Pridáme korenie karí, sójovú omáčku a oregano, osolíme a podlejeme trochou hruškovej šťavy. Zmes prikryjeme a za občasného premiešania podusíme 20 minút. Podľa potreby podlievame ďalšou hruškovou šťavou. Do mäsa potom primiešame nakrájané hrušky a cesnak. Podusíme ďalších 5 minút, odstavíme a podávame s dusenou ryžou.

Náš tip: Skúste do pokrmu pridať čerstvý zázvor.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 30 minút