Reklama

Hnevá vás, keď sa vám pri vyprážaní trojobal prilepí na panvicu? Stačí jednoduchý trik, a máte po probléme

Ako si poradiť so zápachom pri vyprážaní?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Nie všetci máme doma perfektné panvice s nepriľnavým povrchom. Aj preto si občas treba pri vyprážaní pomôcť jednoduchým trikom.

Pri vyprážaní potravín obalených v múke, vo vajci a v strúhanke sa niekedy stane, že sa obal prilepí o panvicu, pri otáčaní sa trhá a pokazí celé jedlo i dojem. Pritom stačí urobiť jednoduchú vec.

Ak do rozšľahaných vajec na obaľovanie pridáme lyžicu zemiakového škrobu, obal sa pri vyprážaní o žiadny povrch už viac lepiť nebude.

Zdroj: Dušan Křístek

Zemiakové rezne plnené hubami

Keď do vajec pridáme trochu piva alebo iného alkoholu, trojobal bude kompaktnejší a bude i lepšie chutiť.