Hnevá vás, keď sa vám pri vyprážaní trojobal prilepí na panvicu? Stačí jednoduchý trik, a máte po probléme
20. 4. 2016, 18:50 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:58)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Nie všetci máme doma perfektné panvice s nepriľnavým povrchom. Aj preto si občas treba pri vyprážaní pomôcť jednoduchým trikom.
Pri vyprážaní potravín obalených v múke, vo vajci a v strúhanke sa niekedy stane, že sa obal prilepí o panvicu, pri otáčaní sa trhá a pokazí celé jedlo i dojem. Pritom stačí urobiť jednoduchú vec.
Ak do rozšľahaných vajec na obaľovanie pridáme lyžicu zemiakového škrobu, obal sa pri vyprážaní o žiadny povrch už viac lepiť nebude.
Zdroj: Dušan Křístek
Zemiakové rezne plnené hubami
Keď do vajec pridáme trochu piva alebo iného alkoholu, trojobal bude kompaktnejší a bude i lepšie chutiť.