Nemáte času nazvyš a doma sa už ozývajú hladné krky? Upečte im túto rýchlovku z jedného pekáča!
9. 2. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: Shutterstock
Častokrát nás už nenapadá, čo tým našim stravníkom pripraviť dobré pod zub. A tak máme pre vás šťavnatý tip na mäsko, po ktorom sa len tak zapráši...
Mäsový nákyp s hubami a paradajkami
2 porcie
200 g mletého hovädzieho mäsa ● 400 g zemiakov ● 200 g šampiňónov ● 1 veľká mäsitá paradajka alebo 2 až 3 menšie ● 2 ČL olivového oleja ● 1 ČL sušeného provensalského korenia ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 vajcia ● 75 g zeleninového vývaru ● 2 PL strúhaného ementálu
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Predvaríme asi 10 minút v osolenej vode. Precedíme. Zapekaciu formu vytrieme maslom. Rúru predhrejeme na 210 °C. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime olej a opečieme na ňom mäso so šampiňónmi. Osolíme, okoreníme a posypeme provensalským korením. Nanesieme do pripravenej formy, prikryjeme plátkami zemiakov, potom paradajkou nakrájanou na tenké kolieska. Posypeme syrom a zalejeme zmesou vajec vymiešaných s vývarom. Pečieme asi 20 minút nachrumkavo.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút
Čas pečenia: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
Mäsový nákyp so zemiakmi, s hubami a paradajkami
Vyskúšajte aj tento recept:
