Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nemáte pri varení radi NEPORIADOK?! Na týchto 5 SUPERRÝCHLYCH receptov vám stačí len 1 PANVICA!

Španielske kurča s fazuľou

Zdroj: Gurmet

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ak aj vy uprednostňujete jedlá, kde len všetko nahádžete do hrnca alebo panvice, ste na správnej adrese. Tieto rozhodne vyskúšajte!

Bravčové so zázvorom

 

4 porcie

 

400 g bravčovej sviečkovice ● 1 cibuľa ● 4 strúčiky cesnaku ● 3 cm čerstvého zázvoru ● 100 ml sójovej omáčky ● 2 mladé cibuľky ● 1/2 ČL mletého čili ● 1 PL čierneho sezamu ● soľ ● mleté čierne korenie ● olivový olej

Na olivovom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridáme očistené cesnaky nakrájané na plátky a restujeme. Aby jedlo exoticky voňalo, pridáme do panvice zázvor nakrájaný na jemné kúsky. Premiešame a pridáme nakrájanú osolenú a okorenenú bravčovú sviečkovicu. Podlejeme sójovou omáčkou, trochou vody a varením necháme omáčku zhustnúť. Primiešame cibuľky nakrájané našikmo a posypeme čili a čiernym sezamom.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 25 minút

Zdroj: Gurmet

Bravčové na panvici

Špecle so syrom

 

4 porcie

400 g hladkej múky (+ 2 PL na obaľovanie) ● 275 ml vody ● 4 vajcia ● štipka muškátového orieška ● 2 cibule ● 200 g anglickej slaniny ● 200 g pivného syra ● 1 PL petržlenovej vňate ● soľ ● olivový olej ● masť

Múku dobre (najlepšie v kuchynskom robote) zmiešame s vodou. Pridáme vajcia a muškátový oriešok. V širokom hrnci privedieme vodu do varu a osolíme. Cez sito na špecle prepasírujeme cesto do vriacej vody a necháme variť, kým cestovina nevypláva na hladinu. Uvarené špecle scedíme a nádobu s nimi vložíme do ľadovej vody, aby sme zastavili var. Ošúpeme jednu cibuľu a nakrájame ju na plátky. Tie rozdelíme na krúžky, ľahko osolíme, obalíme v múke a opečieme na oleji dozlatista. Slaninu nakrájame na kocky a druhú cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. V panvici na masti najprv opečieme slaninu, potom pridáme cibuľu nakrájanú najemno a opečieme dozlatista. Pridáme špecle a máme skoro hotovo. Pivný syr nakrájame na kúsky, pridáme do panvice a premiešame. Špecle na tanieri posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou, cibuľovými krúžkami a môžeme servírovať.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 25 minút

Zdroj: Gurmet

Špecle so syrom

Španielske kurča s fazuľou

 

4 porcie

4 veľké kuracie stehná ● 1 chorizo (španielska klobása) ● 1 cibuľa ● 1 červená paprika ● 1 strúčik cesnaku ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 210 g bielej fazule z konzervy ● pár vetvičiek tymianu ● 300 ml hydinového vývaru ● 1 ČL mletej údenej papriky ● soľ ● mleté čierne korenie ● olivový olej ● pečivo ako príloha

V panvici rozohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom opekáme kožou dole. Pridáme ošúpanú klobásu nakrájanú na kolieska a očistenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Kuracie stehná opekáme asi 5 minút bez otáčania, aby koža zhnedla, cibuľu a klobásu však miešame. Potom mäso otočíme a pridáme papriku nakrájanú na prúžky, cesnak nasekaný nadrobno, paradajkový pretlak, scedené fazule a tymian. Všetko premiešame a zalejeme vývarom. Mäso okoreníme údenou paprikou, privedieme do varu a necháme 25 minút bublať, kým kurča nebude mäkké. Podávame s pečivom.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 30 minút

Zdroj: Gurmet

Španielske kurča s fazuľou

Zeleninová panvička s vajíčkami

 

2 porcie

 

1 cibuľa ● 1/2 baklažánu ● 1 červená paprika ● 1/2 ČL rímskej rasce ● štipka kajenského korenia ● 1 paprička čili ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 400 ml nakrájaných paradajok (z konzervy) ● 3 strúčiky cesnaku ● 5 až 6 vajec ● pár stoniek koriandra ● 1 PL nakrájanej pažítky ● soľ ● mleté čierne korenie ● olivový olej

Na olivovom oleji opečieme cibuľu nakrájanú nadrobno. Po pár minútach pridáme baklažán nakrájaný na menšie kocky a papriku. Premiešame a orestujeme. Prisypeme korenie, pridáme nakrájanú papričku čili a necháme rozvoňať. Primiešame pretlak, nakrájané paradajky a necháme 10 minút bublať. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak. V zmesi na panvici urobíme vareškou 5 až 6 medzier a do nich rozbijeme vajíčka. Osolíme ich, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút variť. Servírujeme posypané koriandrom a pažítkou.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 25 minút

Zdroj: Gurmet

Zeleninová panvica s vajíčkami

Tigrie krevety na cesnaku

 

4 porcie

16 tigrích kreviet ● 4 strúčiky cesnaku● 1 ČL drveného červeného korenia ● šťava z 1 citróna ● 80 ml sherry alebo koňaku ● 1 ČL mletej červenej papriky ● 3 PL nasekanej petržlenovej vňate ● soľ ● mleté čierne korenie ● 125 ml olivového oleja ● bageta na podávanie

V panvici rozohrejeme na jemnom plameni olej a vhodíme doň cesnak nakrájaný najemno a červené korenie. Restujeme asi 1 minútu, kým sa cesnak neopečie dozlatista. Zvýšime teplotu, prisypeme krevety, pridáme citrónovú šťavu, sherry a mletú papriku. Dobre premiešame a restujeme za stáleho miešania, kým krevety nezmenia farbu. Bude to trvať asi 5 minút. Odstavíme z ohňa, krevety s olejom dáme na vyhriaty tanier, osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvou bagetou.

Čas prípravy: 5 minút

Čas varenia: 10 minút

Zdroj: FOTO A DEKORSTYLING ALENA HRBKOVÁ/Gurmet

Krevety presne tak ako iné plody mora vyžadujú minimalis-tický kulinársky zásah. Tak najlepšie vynikne ich chuť.

Vyskúšajte aj tento recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Ako si krok za krokom doma pripraviť stredomorské pikantné kapsy s mletým mäsom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.