Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nemáte radi kožu na pudingu? 2 super triky, ktorými zabránite jej vzniku: Pomôžu aj pri pudingovom kréme

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Sú až dva spôsoby, ak uvariť puding bez tuhej šupy na povrchu. Tento trik oceníte aj pri výrobe krémov.

Ak ste sa niekedy pokúšali vyrobiť pudingový krém do koláča, určite ste sa stretli s výzvou menom kožka na pudingu.

Nugátový krém

Zdroj: Dušan Křístek

Nugátový krém

Sama osebe nie je problém, niektorí ľudia ju dokonca obľubujú. Sú však hneď dva triky, ktorý zabráni jej vzniku.

Puding uvarte klasickým spôsobom. Ešte kým vychladne, posypte ho kryštálovým cukrom v jednej vrstve. Pozor, cukru nenasypte priveľa, aby neskôr nechrúmal. Ak ho nasypete v jednej vrstve, rozpustí sa a zabráni vzniku šupy.

Zdroj: Dušan Křístek

Krémový čokoládový puding

Druhou fintou je prikrytie pudingu potravinárskou fóliou. Je to ideálna metóda, ak pripravujete krém a puding máte vo väčšej nádobe. Horúci puding hneď zakryte tak, aby sa fólia dotýkala povrchu pudingu. Keď vychladne, po šupe nebude ani stopy.

Zdroj: Shutterstock‎

Čokoládový avokádový puding

Zdroj: Shutterstock‎

Lemon curd cheesecake

Vyberáme pre vás niečo PLUS