Nemáte radi kožu na pudingu? 2 super triky, ktorými zabránite jej vzniku: Pomôžu aj pri pudingovom kréme
19. 11. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:25)

Zdroj: Shutterstock
Sú až dva spôsoby, ak uvariť puding bez tuhej šupy na povrchu. Tento trik oceníte aj pri výrobe krémov.
Ak ste sa niekedy pokúšali vyrobiť pudingový krém do koláča, určite ste sa stretli s výzvou menom kožka na pudingu.

Zdroj: Dušan Křístek
Nugátový krém
Sama osebe nie je problém, niektorí ľudia ju dokonca obľubujú. Sú však hneď dva triky, ktorý zabráni jej vzniku.

Zdroj: Dušan Křístek
Limetový krém
Puding uvarte klasickým spôsobom. Ešte kým vychladne, posypte ho kryštálovým cukrom v jednej vrstve. Pozor, cukru nenasypte priveľa, aby neskôr nechrúmal. Ak ho nasypete v jednej vrstve, rozpustí sa a zabráni vzniku šupy.
Zdroj: Dušan Křístek
Krémový čokoládový puding
Druhou fintou je prikrytie pudingu potravinárskou fóliou. Je to ideálna metóda, ak pripravujete krém a puding máte vo väčšej nádobe. Horúci puding hneď zakryte tak, aby sa fólia dotýkala povrchu pudingu. Keď vychladne, po šupe nebude ani stopy.
Zdroj: Shutterstock
Čokoládový avokádový puding
Zdroj: Shutterstock
Lemon curd cheesecake