Nepečená jablková torta
9. 10. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Dušan Křístek
Potrebujeme: 1 balíček okrúhlych piškót (240 g), 1 balíček Zlatého klasu, kakao, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 l mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL práškového cukru, 750 g očistených jabĺk, štipka mletej škorice, 400 ml kyslej smotany
Postup:
1. Očistené jablká postrúhame na hrubom strúhadle a necháme podusiť s 50 ml vody domäkka. Pridáme škoricu a kryštálový cukor podľa kyslosti jabĺk.
2. Zlatý klas rozmiešame v 100 ml vody a pridáme do jablkovej zmesi. Krátko povaríme.
3. Tortovú formu vyložíme alobalom, na dno poukladáme piškóty (rovnou stranou na spodok), na ktoré vylejeme ešte teplú jablkovú plnku. Na plnku znovu poukladáme piškóty.
4. Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Ešte teplý vylejeme na piškóty.
5. Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a rozotrieme na vychladnutý puding.
6. Hotovú tortu posypeme kakaom a necháme v chladničke aspoň 12 hodín stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na trojuholníky.