Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nepečená jablková torta

Nepečená jablková torta

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy a varenia: 30 minút; 8 porcií

Potrebujeme: 1 kg olúpaných a na kocky nakrájaných jabĺk, 8 lyžíc kryštálového cukru, 2 až 3 klinčeky, 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku, 1 balíček detských piškót, 2 lyžičky citrónovej šťavy

Postup:

1. Jablká dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, osladíme, pridáme klinčeky a citrónovú šťavu. Privedieme do varu, povaríme 5 minút, klinčeky vyberieme.

2. Podusenú jablkovú hmotu niekoľkokrát premiešame a postláčame pučidlom na zemiaky. Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody a nalejeme do jablčnej zmesi. Privedieme do varu a povaríme 2 minúty.

3. Tortovú alebo bábovkovú formu vypláchneme studenou vodou, vložíme do nej vrstvu piškót a zalejeme tretinou zmesi. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Necháme stuhnúť a vychladnúť. Opatrne vyklopíme a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS