Nepečená jablková torta
9. 12. 2012, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:43)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy a varenia: 30 minút; 8 porcií
Potrebujeme: 1 kg olúpaných a na kocky nakrájaných jabĺk, 8 lyžíc kryštálového cukru, 2 až 3 klinčeky, 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku, 1 balíček detských piškót, 2 lyžičky citrónovej šťavy
Postup:
1. Jablká dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, osladíme, pridáme klinčeky a citrónovú šťavu. Privedieme do varu, povaríme 5 minút, klinčeky vyberieme.
2. Podusenú jablkovú hmotu niekoľkokrát premiešame a postláčame pučidlom na zemiaky. Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody a nalejeme do jablčnej zmesi. Privedieme do varu a povaríme 2 minúty.
3. Tortovú alebo bábovkovú formu vypláchneme studenou vodou, vložíme do nej vrstvu piškót a zalejeme tretinou zmesi. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Necháme stuhnúť a vychladnúť. Opatrne vyklopíme a podávame.