Nepečená torta s lesným ovocím
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
40 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 165 gram celozrnné sušienky, 60 gram maslo, 1 polievková lyžica hnedý cukor, 240 gram smotanový syr, 100 gram mliečna čokoláda, 75 gram hnedý krupicový cukor, 40 gram kakao, 60 mililiter mlieko, 325 gram smotanový syr, 140 gram maliny, 140 gram černice, 120 gram vanilkový jogurt, 90 gram práškový cukor, 125 mililiter smotana na šľahanie, 3 polievková lyžica sušené goji, 3 polievková lyžica citrónová šťava, 1.5 čajová lyžička prášková želatína, 70 gram čerstvé maliny
1.
Na korpus rozmixujeme nalámané sušienky spolu s roztopeným maslom a cukrom. Cesto natlačíme do tartovej formy s priemerom 23 cm. Necháme odležať.
2.
Čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť. Smotanový syr vyšľaháme s cukrom do krémova. Pridáme kakao, mlieko a opäť šľaháme na jemný krém. Nakoniec zašľaháme rozpustenú čokoládu. Zmes nanesieme na korpus a uhladíme. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
3.
Goji namočíme na 10 minút do vody. Citrónovú šťavu nalejeme do misy a posypeme želatínou. Necháme stáť 2 minúty.
4.
Medzitým rozmixujeme maliny, černice i namočené goji a pyré prepasírujeme cez sitko. Želatínovú zmes vložíme na 30 sekúnd do mikrovlnky zohriať. Dôkladne pomiešame.
5.
Ovocné pyré vymiešame so smotanovým syrom a s jogurtom ručným šľahačom. Pridáme práškový cukor i želatínu a šľaháme spolu niekoľko minút. Primiešame smotanu a šľaháme ďalšie 2 minúty na hustý krém. Zmes nanesieme na kakaovú vrstvu a uhladíme. Prikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
6.
Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.