Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nepečená torta s piškótami

Nepečená torta s piškótami

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

40 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 500 mililiter mlieko, 100 mililiter rum, 2 balíček podlhovasté piškóty, 1 balíček vanilínový cukor, 2 kus vaječný žĺtok, 40 gram kryštálový cukor, 2 polievková lyžica želatína, 500 mililiter smotana na šľahanie, 500 gram ľubovoľný kompót

1.

Do hlbokého taniera dáme 300 ml mlieka a rum. V zmesi namáčame piškóty, ktorými vyložíme dno a boky tortovej formy. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať.

2.

V hrnci rozšľaháme zvyšné mlieko s oboma druhmi cukru, so žĺtkami a želatínou. Za stáleho miešania želatínu v zmesi rozpustíme a odstavíme. Smotanu vyšľaháme dotuha a postupne do nej zapracujeme vlažnú želatínovú zmes.

3.

Šľahačkovú zmes nalejeme do formy na piškóty a necháme stuhnúť v chladničke.

Vyberáme pre vás niečo PLUS