Nepečená torta s piškótami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
40 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 500 mililiter mlieko, 100 mililiter rum, 2 balíček podlhovasté piškóty, 1 balíček vanilínový cukor, 2 kus vaječný žĺtok, 40 gram kryštálový cukor, 2 polievková lyžica želatína, 500 mililiter smotana na šľahanie, 500 gram ľubovoľný kompót
1.
Do hlbokého taniera dáme 300 ml mlieka a rum. V zmesi namáčame piškóty, ktorými vyložíme dno a boky tortovej formy. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať.
2.
V hrnci rozšľaháme zvyšné mlieko s oboma druhmi cukru, so žĺtkami a želatínou. Za stáleho miešania želatínu v zmesi rozpustíme a odstavíme. Smotanu vyšľaháme dotuha a postupne do nej zapracujeme vlažnú želatínovú zmes.
3.
Šľahačkovú zmes nalejeme do formy na piškóty a necháme stuhnúť v chladničke.