Reklama

5 super receptov na nepečené vianočné koláčiky: Tieto dobroty by nemali chýbať na sviatočnom stole

Rafaello guľky

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Počas Vianoc si radi doprajete sladké maškrty, ale vypekať sa vám nechce? Máme pre vás 5 najlepších tipov na nepečené dobroty.

Vianoce sú pred dverami a vy rozmýšľate ako napiecť a pritom sa vyhnúť rúre? Máme pre vás 5 najlepších tipov na nepečené dobroty.

Čokoládové kokosky

Zdroj: Shutterstock‎

Čokoládové kokosky

Čokoládové kokosky

Potrebujeme:

200 g strúhaného kokosu

3 PL medu (agávový sirup)

3 PL masla (kokosový olej)

200 g čokolády a 120 g masla (poleva)

Takto sa to podarí:

Kokos, med a maslo zmiešame a natlačíme na dno obdĺžnikovej formy, ktorú sme vystlali fóliou. Vložíme na 2 hodiny do chladničky a necháme stuhnúť. Potom vyberieme položíme na dosku a polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Nakrájame na kolieska, alebo tyčinky, ktoré skladujeme v chladničke.

Zdroj: Shutterstock‎

Rafaello guľky

Rafaello guľky

Potrebujeme:

250 g strúhaného kokosu (z toho 50 g na obalenie)

1 plechovka sladeného kondezovaného mlieka, 400 ml

2 PL mäkkého masla

30 olúpaných mandlí

Takto sa to podarí:

Kokos zmiešame s kondenzovaným mliekom a maslom do hustej hmoty, ktorú dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Z nej formujeme guľôčky s mandľou uprostred a obaľujeme v zvyšnom kokose. Ukladáme do papierových košíčkov a skladujeme v chlade.

Zdroj: Shutterstock‎

Rumovo orechové šuhajdy

Rumovo orechové šuhajdy

Potrebujeme:

1 sladené kondenzované mlieko, 400 ml

250 g mletých orechov

100 ml rumu

200 g horkej čokolády

120 g masla

Takto sa to podarí:

Kondenzované mlieko nalejeme do misy. Pridáme orechy, rum a premiešame. Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Na dno papierového košíčku dáme lyžičku čokolády. Necháme trochu stuhnúť a potom dáme plnku. Zalejeme čokoládou a ozdobíme orechom, alebo inak.

Zdroj: Shutterstock‎

Kávovo orechové grilážky

Kávovo orechové grilážky

Potrebujeme:

200 g kryštálového cukru

250 g masla

1 ČL instantnej kávy

1 sladené kondenzované mlieko, 400 ml

170 g nahrubo mletých vlašských orechov

tortové oblátky

Takto sa to podarí:

V panvici skaramelizujeme cukor dozlatista, primiešame maslo a po chvíli aj kondenzované mlieko a kávu. Miešame až kým nedostaneme hladkú hmotu. Odstavíme a vmiešame orechy. Necháme trochu vychladnúť, aby sa griláž príliš neroztekala a natrieme na oblátky, ktoré na seba navrstvíme a zaťažíme niečím ťažkým. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Na druhý deň pokrájame na kocky, alebo tyčinky. Konce môžeme namočiť do rozpustenej čokolády.

Zdroj: Shutterstock‎

Čoko-tvarohová roláda

Čoko-tvarohová roláda

Potrebujeme:

200 g maslových sušienok

200 g jemného tvarohu

120 g čokoládovej nátierky (nutella)

50 g mäkkého masla

2 väčšie banány

2 hrste čokoládových hoblín

Takto sa to podarí:

Podrvené sušienky zmiešame s tvarohom, maslom a nátierkou. Na potravinársku fóliu rozotrieme do obdĺžnika polovicu zmesi. Na zmes položíme olúpaný banán, pomocou fólie zrolujeme do rolády. Rovnaký postup zopakujeme aj s druhým banánom. Obe rolády dáme do chladničky na 1 hodinu. Stuhnuté rolády posypeme čokoládovými hoblinami.