Nepečený čokoládovo-čučoriedkový cheesecake
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: Beautifood
30 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 100 gram maslové sušienky, 80 gram maslo, 650 gram jemný tvaroh, 100 gram horká čokoláda, 50 gram mliečna čokoláda, 1 balíček vanilínový cukor, 80 gram čučoriedky
1.
Maslové sušienky najemno rozmixujeme, maslo roztopíme a obe ingrediencie spolu zmiešame. Vznikne zmes konzistencie mokrého piesku, ktorú natlačíme na dno tortovej formy. Takto pripravený korpus chladíme 30 minút.
2.
Oba druhy čokolády spolu roztopíme vo vodnom kúpeli. 500 g jemného tvarohu zmiešame s roztopenou čokoládou a pridáme 50 g čučoriedok. Zvyšných 150 g tvarohu zmiešame s vanilínovým cukrom a 30 g čučoriedok.
3.
Na vychladnutý korpus rovnomerne nanesieme najskôr čokoládovú zmes, následne čučoriedkovú. Čučoriedkovou zmesou môžeme na povrchu koláča tvoriť rôznu farebnosť, nemusíme ju nanášať rovnomerne. Takto pripravený cheesecake chladíme 60 minút .
4.
Na záver dozdobíme lesným ovocím.