Nepečený malinový koláč s krémom
1. 8. 2018, 2:01

Zdroj: © StockFood
45 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 250 gram sušené datle, 250 gram vlašské orechy, 250 gram kešu oriešky (cez noc namočené), 400 mililiter konzervované kokosové mlieko, 1.5 kus citrón, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 75 gram med, 150 gram maliny, 2 polievková lyžica práškový cukor, 1 čajová lyžička maranta trstinová (koreňový škrob)
1.
Vykôstkované datle namočíme na 10 minút do teplej vody. Scedíme a dáme do mixéra. Pridáme 215 g orechov a posekáme na drobno. Utlačíme na dno fóliou vystlanej formy (20 x 20 cm).
2.
Kešu orechy scedíme a dáme do kuchynského robota. Pridáme kokosové mlieko, citrónovú šťavu, kôru, vanilkový extrakt a med. Vymiešame dohladka. 4 PL odoberieme, dáme do misky a uložíme do chladničky. Zvyškom potrieme datľový korpus, zakryjeme fóliou a dáme chladiť na 3 hodiny do mrazničky.
3.
Maliny a cukor dáme do panvice a 4 minúty varíme na miernom ohni, až vznikne pyré. Pridáme marantu a zahustíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
4.
Malinovú zmes rozotrieme na koláč a posypeme orechmi. Zvyškom kešu zmesi naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme vrch koláča.
5.
Dáme mraziť aspoň na 1 hodinu. 20 minút pred podávaním vyberieme a nakrájame.