Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nepečený malinový koláč s krémom

Nepečený malinový koláč s krémom

Zdroj: © StockFood

Reklama

45 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 250 gram sušené datle, 250 gram vlašské orechy, 250 gram kešu oriešky (cez noc namočené), 400 mililiter konzervované kokosové mlieko, 1.5 kus citrón, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 75 gram med, 150 gram maliny, 2 polievková lyžica práškový cukor, 1 čajová lyžička maranta trstinová (koreňový škrob)

1.

Vykôstkované datle namočíme na 10 minút do teplej vody. Scedíme a dáme do mixéra. Pridáme 215 g orechov a posekáme na drobno. Utlačíme na dno fóliou vystlanej formy (20 x 20 cm).

2.

Kešu orechy scedíme a dáme do kuchynského robota. Pridáme kokosové mlieko, citrónovú šťavu, kôru, vanilkový extrakt a med. Vymiešame dohladka. 4 PL odoberieme, dáme do misky a uložíme do chladničky. Zvyškom potrieme datľový korpus, zakryjeme fóliou a dáme chladiť na 3 hodiny do mrazničky.

3.

Maliny a cukor dáme do panvice a 4 minúty varíme na miernom ohni, až vznikne pyré. Pridáme marantu a zahustíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

4.

Malinovú zmes rozotrieme na koláč a posypeme orechmi. Zvyškom kešu zmesi naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme vrch koláča.

5.

Dáme mraziť aspoň na 1 hodinu. 20 minút pred podávaním vyberieme a nakrájame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS