Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľahšie to už nejde! Nepečený ovocný zákusok pre hostí máte hotový do 15 minút: Tá chuť vás dostane

Nepečená ovocná šarlota

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Urobte si rýchly a efektný ovocný zákusok. Nepotrebujete ani mixér, ani zapínať rúru! Jednoduchá nepečená ovocná šarlota je hotová za 15 minút!

Nepečená ovocná šarlota

10 porcií

Potrebujeme:

2 veľké balíky dlhých cukrárskych piškót

2 nektarínky

100 g černíc (alebo čučoriedok či malín)

asi 200 ml ovocného džúsu (napríklad broskyňového)

400 ml šľahačkovej smotany

1 téglik tučného termizovaného tvarohu

2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia

100 g bielej čokolády

Takto sa to podarí:

1. Do misy nalejeme smotanu, pridáme tvaroh, oba pudingy bez varenia a všetko spolu dôkladne vymiešame metličkou na sneh.

2. Do krému pridáme nakrájané nektarínky, najmeno nasekanú bielu čokoládu a asi polovicu bobuľového ovocia a jemne premiešame.

3. Na servírovací tanier dáme tortovú obruč, na dno poukladáme celé piškóty krátko namočené do džúsu a medzery vyplníme ešte podrvenými kúskami piškót.

4. Na piškóty navrstvíme krém a rovnomerne ho rozotrieme. Môžeme dať krátko vychladiť.

5. Potom odoberieme obruč, ďalšie piškóty primerane skrátime a prilepíme po celom obvode koláča. Na záver môžeme okolo šarloty obviazať farebnú stužku, ozdobíme zvyšným ovocím a môžeme podávať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS