Ľahšie to už nejde! Nepečený ovocný zákusok pre hostí máte hotový do 15 minút: Tá chuť vás dostane
9. 8. 2015, 15:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:18)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Urobte si rýchly a efektný ovocný zákusok. Nepotrebujete ani mixér, ani zapínať rúru! Jednoduchá nepečená ovocná šarlota je hotová za 15 minút!
Nepečená ovocná šarlota
10 porcií
Potrebujeme:
2 veľké balíky dlhých cukrárskych piškót
2 nektarínky
100 g černíc (alebo čučoriedok či malín)
asi 200 ml ovocného džúsu (napríklad broskyňového)
400 ml šľahačkovej smotany
1 téglik tučného termizovaného tvarohu
2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
100 g bielej čokolády
Takto sa to podarí:
1. Do misy nalejeme smotanu, pridáme tvaroh, oba pudingy bez varenia a všetko spolu dôkladne vymiešame metličkou na sneh.
2. Do krému pridáme nakrájané nektarínky, najmeno nasekanú bielu čokoládu a asi polovicu bobuľového ovocia a jemne premiešame.
3. Na servírovací tanier dáme tortovú obruč, na dno poukladáme celé piškóty krátko namočené do džúsu a medzery vyplníme ešte podrvenými kúskami piškót.
4. Na piškóty navrstvíme krém a rovnomerne ho rozotrieme. Môžeme dať krátko vychladiť.
5. Potom odoberieme obruč, ďalšie piškóty primerane skrátime a prilepíme po celom obvode koláča. Na záver môžeme okolo šarloty obviazať farebnú stužku, ozdobíme zvyšným ovocím a môžeme podávať.